Андрій Райкович: питання підготовки до зими – в пріоритетах міської влади Кропивницького!

Понеділок, 10 вересня 2018 16:02

Сьогодні, 10 вересня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович порушив питання підготовки господарства Кропивницького до роботи в осінньо – зимовому періоді.

Очільник міста  звернув увагу керівників виконавчих органів, які використовують у своїх програмах бюджетні кошти для виконання ремонтів, на необхідність персонального контролю за ходом ремонтних робіт по всіх об’єктах, дотриманням термінів і належної їх якості.

Набагато активніше, на думку Андрія Райковича, мають готуватися до нового опалювального сезону і теплогенеруючі підприємства обласного центру. При цьому однаково важливі і технічна, і фінансова сторона готовності запустити котли і подати тепло до помешкань та адміністративних будинків.

- На сьогоднішній день проплата від усіх споживачів за отримане тепло склала лише 70%, - звернув увагу міський голова. – Це незадовільний показник, при тому, що НАК «Нафтогаз України» дозволить розпочати газопостачання на підприємства лише за умови сплати не менше 90% заборгованості за рік.   Борги, їх реструктуризація, погашення заборгованості  підприємствами установами та організаціями усіх форм власності, усіма рівнями бюджетів, населенням за тепло, листи в державні установи - це спільна зона підготовки і відповідальності, яку несуть влада, тепловики і громада. Ми зобов'язані використати всі інструменти впливу, щоб з нашого боку не було прорахунків і недоречностей. Щоб нам доброзичливці не закидали, а влада сиділа і нічого не робила!

Андрій Райкович доручив усім розпорядникам бюджетних коштів проаналізувати свої дострокові програми соціально-економічного розвитку міста. і. якщо потрібно, внести в них коригування. Зокрема, це стосується встановлення теплових лічильників у багатоповерхівках. Кабмін відтермінував цю процедуру і у міста з’явився додатковий час, щоб від’єднати житлові будинки, де централізованим опаленням користуються одна-дві квартири.

- Ми не будемо опалювати допоміжні приміщення у будинках, де автономне опалення встановили 99% власників квартир. – наголосив міський голова. – Проаналізуйте ситуацію. Там. де мова йде про малозабезпечених громадян – будемо шукати резерви для допомоги людям.

А вже наступного тижня очільник міста доручив своєму профільному заступнику Олександру Мосіну бути в Києві і вирішити питання отримання кропивницькими теплогенеруючими підприємствами номінацій на опалювальний період 2018-2019 років.

Усі новини