Андрій Райкович: підходи до енергоефективності та енергозбереження у Кропивницькому змінюватимуться

Понеділок, 8 листопада 2021 16:22

Сьогодні, 08 листопада, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович окреслив низку завдань щодо розвитку комунальної сфери Кропивницького.

- Тиждень, що минув і поточний однозначно нагадують нам: сонячні дні практично завершились, ми входимо в глибоку осінь та очікуємо на  пониження температури. Але погода іще дозволяє працювати на вулиці, і привести стан комунального господарства міста до вимог функціонування в осінньо – зимовому періоді. У нас є незавершені, в тому числі і перехідні об'єкти. Є над чим працювати, і це не лише дорожня інфраструктура, - наголосив міський голова. 

Андрій Райкович підкреслив, що його слова стосуються не лише незавершених дорожніх робіт по вулицях Василя Нікітіна чи Попова, а й дахів, підвалів, зупинок, прибудинкових територій.

- Ми повинні відповідально виконати заплановані роботи і прозвітувати громаді про якість їх виконання, - підкреслює очільник міста.

А від своїх заступників та керівників виконавчих органів Андрій Райкович вимагає особистого контролю за ходом робіт по кожному об'єкту.

У контексті порушеної теми житлово - комунальної сфери міста, Андрій Райкович прокоментував і перебіг опалювального сезону.

- Опалювальний сезон потроху входить у штатний режим. Нелегко, дуже нелегко. Все що треба було на державному рівні ми узгодили, і планово розпочали опалювальний період. Те що у нас пориви, застарілі магістралі — це питання міста і завдання міської влади, які ми повинні невідкладно і наполегливо вирішувати, - відзначив міський голова.

Вкотре очільник міста наголосив, що міська влада обрала курс на оновлення та модернізацію системи теплопостачання в Кропивницькому в цілому.

- Треба чесно людям казати, що ми зможемо зробити, а що доведеться відкласти до кращих часів. Що б хто не обіцяв: карантин і економіка також впливають на ці процеси. Якщо говоримо про майбутній розвиток, томи розуміємо, що найперше необхідно впровадити програми тепломодернізації в комунальних закладах. Господарські питання - це наша зона відповідальності, - підкреслив Андрій Райкович.

Усі новини