Андрій Райкович: містяни повинні знати переваги переходу в ОСББ і активно реалізовувати проекти термомодернізації

Понеділок, 13 грудня 2021 16:00

Об’єднання співвласників багатоповерхових будинків у Кропивницькому мають створюватися активніше – це вигідно, перш за все, мешканцям багатоповерхівок. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 13 грудня і доручив профільним виконавчим органам суттєво посилити роз’яснювальну роботу щодо необхідності  організації ОСББ.

Сьогодні держава передбачає значну фінансову підтримку на модернізацію тепла для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Треба лише стати учасником однієї чи одразу кількох програм співфінансування заходів з енергоефективності. У проекті Держбюджету України на 2022-й рік передбачено 2,6 млрд грн для Фонду енергоефективності, повідомив міський голова. Кошти будуть спрямовані на комплексні проєкти з підвищення енергоефективності у межах програми «Енергодім». 

- ОСББ можуть скористатися цими грошима. Треба якомога оперативніше впроваджувати термомодернізацію! Якщо ми утеплимо  30 – 40 будинків, відразу побачимо ефект, - переконаний Андрій Райкович. – Але для цього треба не сидіти, склавши руки, а працювати! Держава дає підтримку – беріть!  

Водночас, Андрій Райкович акцентував увагу керівників виконавчих органів на необхідності поновлення проєктних кейсів, які можуть бути реалізовані коштом держави. Такі проєкти місто має і всі вони вкрай важливі для розвитку громади, а їх реалізація потребує значних обсягів фінансування. Тому міський голова доручив повторно звернутися до обласної державної адміністрації по кожному з розроблених проєктів та розробляти і подавати нові ідеї.

- У нас є низка амбітних проєктів і необхідно використовувати кожну можливість для їх реалізації. Місто у теперішній ситуації  не має достатньо коштів, щоб самотужки втілити їх в життя, а держава пропонує ресурс, тому треба ним розумно скористатись, - наголосив міський голова.

Усі новини