Андрій Райкович: безпека людей у Кропивницькому у випадку надзвичайної ситуації – понад усе!

Понеділок, 31 травня 2021 12:47

Цивільне населення Кропивницького має отримувати повну і достатню інформацію про порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території міста. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 31 травня.

Минулого тижня очільник міста спілкувався з представниками спілки ветеранів АТО, члени якої переймаються територіальною обороною, готовністю міста до можливих надзвичайних ситуацій.

- Я розумію цих хлопців. Багатьом довелося пройти бойові дії на Сході країни, вони бачили страждання і смерть серед цивільного населення через його непідготовленість. Тому вони так загострено сприймають поточну ситуацію, - наголосив Андрій Райкович. - Професійно територіальною обороною у нас опікуються відповідні служби, управління, підрозділи. А цивільне населення має бути добре проінформованим, як діяти в разі надзвичайної ситуації. В цьому полягає і наше завдання, місія органів місцевого самоврядування: робота, насамперед організаційна, просвітницька, відповідних служб, відділу з надзвичайних ситуацій міської ради.

Раніше Андрій Райкович поставив чітке завдання навести порядок в усіх підвальних частинах багатоповерхівок. Сьогодні - порадив фахівцям відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, головного ЖКГ, створити спільну робочу групу, в яку включити представників Спілки ветеранів АТО і разом проаналізувати стан виконаної роботи.

Усі новини