Андрій Паливода: активність мешканців міста зростає, а проекти «Громадського бюджету» у Кропивницькому стають якіснішими

Вівторок, 9 жовтня 2018 17:29

Активність кропивничан під час голосування за проекти «Громадського бюджету» у Кропивницькому підвищується, зростає і якість запропонованих для реалізації на території міста ідей  від його мешканців. Це відзначив директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради міста Андрій Паливода під час прес-конференції сьогодні, 9 жовтня.

За його інформацією, третій конкурс «Громадський бюджет - 2019» стартував у Кропивницькому  01 квітня 2018 року і протягом місяця до міської ради надійшло 64 проекти, але до участі в конкурсі були допущені 56, з яких: 6 великих, 46 малих та 4 соціальні.

- В рамках конкурсу Громадський бюджет участь у голосуванні взяли майже 9300 осіб, більша частина з яких проголосувала в режимі «он-лайн», що свідчить про підвищення активності кропивничан, - повідомив Андрій Паливода.

За результатами підрахунків голосів, у категорії “Великі проекти” переможцями стали проекти: «Інноваційна дитяча медицина» - перше місце (1603 голоси) та «Спортивне містечко «NEW LIFE» - друге місце (1242 голоси). У категорії «Соціальні проекти» перемогу здобули також два проекти: спортивний комплекс для дітей з інвалідністю «Надія» (2089 голоси) та «Барвистий світ» (943 голоси). Серед малих проектів було визначено аж 14 переможців. З повним переліком проектів – переможців можна буде ознайомитися на офіційному сайті міської ради Кропивницького.

Оскільки після підрахунку кошторисів проектів-переможців у кожній категорії залишись вільні кошти, члени координаційної ради запропонували авторам проектів, які посіли наступні місця після переможців, переглянути свої проектні пропозиції і, за можливості, переобрахувати їх під ті кошти, що залишились.

Крім того, координаційна рада  звернеться до  міської ради з пропозицією дофінансувати  програму «Громадський бюджет» у 2019 році на 850 тисяч гривень, з тим, щоб повноцінно реалізувати треті проекти у категоріях «Великі» та «Соціальні» і дати можливість втілити у життя «Малі» проекти, які набрали понад двісті голосів кропивничан.

Усі новини