5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Середа, 5 червня 2019 13:14

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Свято було засновано Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Всесвітній день навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільности до проблем навколишнього середовища та сприяти розумінню того, що людство щодня розвивається, йде вперед,  але це не завжди приносить користь. Охорона навколишнього природного середовища – система державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на збереження та розвиток природоохоронного руху і природних ресурсів.

У Всесвітній день охорони навколишнього середовища хочеться привітати усіх природоохоронців, науковців, громадські екологічні організації, викладачів та студентів-екологів з професійним святом, а також кожного, хто прикладає зусилля для збереження довкілля та побажати сил, наснаги та вагомих здобутків на ниві збереження оточуючого світу!

Сектор екології та природоохоронної
діяльності УЗВ
та ОНПС МРМК Г.Негода

Усі новини