05 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Вівторок, 5 червня 2018 17:50

Традиційно Україна, як і увесь світ, 05 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Ще в 70-х роках минулого століття Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища, який буде проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972), за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).

Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, породжена в сучасних умовах. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів.

День охорони навколишнього середовища - це привід замислитися над проблемами навколишнього середовища, звернути увагу на стан навколишнього середовища. Кожен з нас повинен зрозуміти, що людство щодня розвивається, йде вперед,  але це не завжди приносить користь. Ми повинні зрозуміти, що майбутнє нашої планети і добробут прийдешніх поколінь залежить від кожного з нас. Та, в будь-якому випадку, цей день є прекрасною нагодою зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

Сектор екології та природоохоронної діяльності УЗВ та ОНПС КМР

Г.Негода

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13