2023 рік

Інформація про проведення Днів енергії у місті Кропивницькому протягом 05-09 червня 2023 року

Інформація

про проведення Днів енергії у місті Кропивницькому протягом 05-09 червня 2023 року

Протягом попередніх років, як правило, комунальними підприємствами, закладами та мешканцями міста Кропивницького проводились Дні енергії у рамках заходів з підготовки до опалювального сезону в осінній період. 

У 2023 році заходи з проведення Днів енергії у місті Кропивницькому вирішено провести  у червні відповідно до Європейського тижня сталої енергії (EU SEW), що є масштабним заходом, присвяченим відновлюваним джерелам та ефективному використанню енергії в Європі та за її межами.

У зв’язку із загостренням воєнних дій внаслідок російської агресії на території України у жовтні 2022 року заклади освіти нашого міста не брали участі у заходах з проведення Днів енергії, тому в цьому році головний акцент у проведенні відповідних заходів спрямовано на дітей та молодь, виховання у них культури до енергоощадності, обізнаності щодо відновлюваних та альтернативних джерел енергії.   

Заходи щодо проведення у місті Кропивницькому Днів енергії розроблено,  затверджено 31.05.2023 заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та доведено до відома всіх учасників разом з наданням матеріалів (листівок, флаєрів, відеороликів) від представників програми «U-LEAD з Європою».

Закладами освіти, в яких діють літні табори відпочинку для дітей проведено:

інформаційна хвилинка «Як потрібно правильно берегти енергію»;

конкурс малюнків на асфальті «Як я бережу енергію»;

вікторина «Енергоерудит»;

пізнавальна гра «Безпечна енергетика»;

конкурс плакатів «Споживай енергію розумно».

Діти з великим ентузіазмом брали участь у заходах, про що свідчать яскраві фото малечі у ході їх проведення. Багато тематичних малюнків на папері та асфальті, зображених дітьми, викладено на сторінках закладів у Фейсбуці.

Самим активним та старанним художникам вручено заохочувальні подарунки, надані представництвом «Угода мерів – Схід» в Україні.     

         У закладах культури розміщено інформаційні стенди, об’яви щодо енергозбереження, в тому числі флаєри «Готуємось до зими».

         З працівниками закладів охорони здоров’я, окрім розміщення інформаційних матеріалів на дошках оголошень та інформаційних стендах, проведено наради, бесіди щодо ощадного і ефективного споживання енергоресурсів на робочих місцях та в побуті.

         У приміщеннях житлово-комунальних об’єднань міста у загальнодоступних для мешканців місцях розміщено  флаєри та постери щодо економії енергоресурсів.  Проведено інструктажі з працівниками ЖЕО (ЖЕК) щодо забезпечення режиму економного споживання енергоресурсів у приміщеннях підприємства та на робочих місцях.

         Проведення Днів енергії пропагують чисту енергію й енергоефективність і надихають на зміни поведінки та інновації в цій галузі.

         Спонукають до поінформованості, підвищення обізнаності стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії в себе в місті, регіоні, країні та світі.