2022 рік

Інформація про проведення Днів енергії у місті Кропивницькому протягом 03-07 жовтня 2022 року

Не дивлячись на те, що сьогодні Україна переживає важкі часи, питання енергозбереження залишається актуальною темою для мешканців міста Кропивницького.

03-07 жовтня 2022 року на комунальних підприємствах та закладах  міста Кропивницького в рамках заходів з підготовки до опалювального періоду 2022/2023 року проводились Дні енергії, присвячені темі енергоефективності та енергозбереження.

Метою проведення Днів енергії є підвищення поінформованості місцевої громади щодо сучасних способів ощадного й ефективного споживання енергії та залучення відновлюваних джерел енергії в рамках загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

Заходи щодо проведення у місті Кропивницькому Днів енергії розроблено,  затверджено 29.09.2022 року заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та доведено до відома всіх учасників разом з наданням матеріалів (листівок, флаєрів, відеороликів) від представників програми «U-LEAD з Європою».

У бібліотеках міста проводились тематичні навчання, уроки, бесіди з відвідувачами.

У музичних школах та музеях міста на інформаційних стендах (інформаційних куточках) розміщено листівки, постери на тему енергозбереження.    

З працівниками закладів охорони здоров’я, окрім розміщення інформаційних матеріалів на дошках оголошень та інформаційних стендах, проведено наради, бесіди  інструктажі щодо ощадного і ефективного споживання енергоресурсів на робочих місцях та в побуті.

У КНП «Дитяча міська лікарня» Кропивницької міської ради» проведено конкурс дитячих малюнків на тему: «Збережемо енергію – збережемо майбутнє».

Авторам кращих малюнків вручено призи, надані представниками ЄС «Угода мерів – Схід» в Україні.  

У приміщеннях житлово-комунальних об’єднань міста у загальнодоступних для мешканців місцях розміщено  флаєри та постери щодо економії енергоресурсів.  Проведено інструктажі з працівниками ЖЕО (ЖЕК) щодо забезпечення режиму економного споживання енергоресурсів у приміщеннях підприємства та на робочих місцях.

На комунальному теплогенеруючому підприємстві міста КП «Теплоенергетик» КМР»  проведено навчання та атестація операторів котельного обладнання і апаратників ХВО, за результатами працівникам будуть видані відповідні посвідчення.

Також на КП»Теплоенергетик» КМР» проведено заходи з умовними діями оперативного персоналу з моделюванням ситуацій, які можуть виникнути в умовах воєнного стану.

В межах виконання робіт щодо готовності теплового господарства  до опалювального періоду 2022/2023 року та відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради  від 23.08.2022 року № 538 надано згоду на встановлення котлів та іншого додаткового обладнання на територіях КНП «Міський пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня» Кропивницької міської ради» (вул. Олени Журливої, 1), КНП «Центральна міська лікарня» Кропивницької міської ради» (вул. Ушакова, 3-а) та КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» Кропивницької міської ради» (вул. Короленка, 56) для можливості здійснення їх опалення на альтернативних видах палива.

На даний час підрядною організацією ТОВ «ЗАПОРІЖЖЯТЕПЛОЕНЕРГО» проведено підготовку приміщення, монтаж котлів на альтернативних видах палива та встановлення додаткового котельного обладнання.