Якщо кропивничани не почнуть розраховуватись за тепло, місто може залишитись без газопостачання.

Вівторок, 14 січня 2020 17:04

Сьогодні, 14 січня, під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна відбулась нарада, на якій розглянули надважливе питання - розрахунків за спожите тепло. На ній були присутні заступник міського голови Андрій Паливода, заступник міського голови Наталія Дзюба, керівники виконавчих органів міської ради, очільники районних в місті рад, керівники ЖЕКів та ЖЕО, керівництво КП «Теплоенергетик».

За інформацією Олександра Мосіна ситуація з розрахунками за спожите тепло в місті критично низька. Споживачам нарахували 62 млн. грн. за тепло, вони ж сплатили лише 27 млн., а це 44 % від необхідної суми.

- Треба активніше працювати з населенням. Газ – це товар, як хліб чи цукор, за який необхідно вчасно розраховуватись. Міський голова звертався до населення ще до нового року, з проханням передбачити в своїх бюджетах кошти на своєчасної розрахунки, враховуючи, що будуть святкові трати, значно більші ніж зазвичай. На жаль це почули далеко не всі, - наголосив Олександр Мосін. - Але настав час розрахунку. В іншому випадку є загроза припинення газопостачання міста.

Олександр Мосін дав завдання керівникам управляючих компаній повторно звернутись до мешканців багатоквартирних будинків з проханням якнайшвидше погасити заборгованість за спожите тепло.

- Хочу зауважити, що за грудень тариф за тепло склав 38.70, - повідомив керівник КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник. – Ми очікували значно швидших розрахунків. Сподіваюсь населення нас почує, і пожвавить сплату за тепло.

В свою чергу заступник міського голови Андрій Паливода зауважив, що першими мають розраховуватись ті, хто отримує монетизовану субсидію.

- Ті, хто отримує гроші за субсидію, і не розраховуються за комунальні послуги, згідно діючого законодавства будуть позбавлені субсидії, - повідомив Андрій Паливода. – Я розумію, що це непопулярний крок, але ми змушені будемо так зробити.

Найближчим часом, за завданням Олександра Мосіна, на всіх під’їздах усіх будинків міста та селища Нового має з’явитись інформація з закликом якнайшвидше розраховуватись за тепло.

Усі новини