Видатні плавці – паралімпійці з Кропивницького отримають від міської влади винагороду за успішний виступ на чемпіонаті Європи у Дубліні

Вівторок, 28 серпня 2018 20:19

Плавці – паралімпійці з Кропивницького Ольга Свідерська і Андрій Деревінський та їх тренер  Олена Кузніцова отримають від міської влади грошову винагороду за вагомий внесок у перемогу збірної команди України на чемпіонаті Європи у ірландському Дубліні.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Кропивницького сьогодні, 28 серпня. Сума винагороди склади 25 тисяч гривень кожному.

- Кропивницький на змаганнях представляли два вихованці заслуженого тренера України Олени Кузніцової – Ольга Свідерська та Андрій Деревінський, - відзначив під час засідання виконкому начальник управління молоді та спорту міської ради Сергій Колодяжний. - Мультимедалісткою змагань стала заслужений майстер спорту України Ольга Свідерська. Окрім двох бронзових медалей на дистанціях 50 метрів вільним стилем, 50-метрівці брасом та «срібла» на дистанції 150 метрів комплексним плаванням, у два заключних дні чемпіонату Європи наша плавчиня поповнила свою медальну колекцію ще двома нагородами. 18 серпня Ольга Свідерська у складі збірної України стала срібною призеркою у змішаній естафеті 4x50 метрів вільним стилем, а вже наступного дня в заключний день європейської першості Ольга Свідерська виборола п’яту медаль, фінішувавши у фінальному запливі на 50 метрів на спині із третім часом. За підсумками чемпіонату збірна України посіла перше загальнокомандне місце, здобувши 106 медалей із яких 33 золотих, 44 срібних і 29 бронзових.

Грошова винагорода буде вручена кропивницьким спортсменам під час урочистостей з нагоди відзначення Дня міста.

Усі новини