«Вересневі самоцвіти» сорок восьмий раз урочисто відкрилися на "Хуторі Надія"

Понеділок, 24 вересня 2018 12:35

У суботу, 22 вересня, на "Хуторі Надія" вже традиційно у рамках Всеукраїнського фестивалю "Вересневі самоцвіти" відбулось театральне свято за участю творчих колективів та акторів з усієї країни.

У вже 48-му урочистому відкритті фестивалю взяли участь заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, відома українська акторка, громадська активістка Римма Зюбіна, керівництво області та обласного центру, шанувальники театрального мистецтва.

- Хутір Надія - це театральна Мекка України. Творчі колективи з Дніпра, Ніжина, Черкас, Маріуполя, Миколаєва, Вінниці з”іхались сьогодні, щоб взяти участь в одному з найдавніших мистецьких форумів України, Всеукраїнському театральному фестивалі “Вересневі самоцвіти” , - наголосив у своєму вітальному слові заступник міністра культури України Юрій Рибачук. - Свято має свою магію. Вона опановує тобою, коли ти перебуваєш тут, на території маєтку Івана Тобілевича. Згадується відоме поняття “геній місця”. Цей геній - в густому повітрі, в цілющій джерельній воді, в тіні дубів, висаджених корифеєм українського театру і видатними діячами, що відвідували хутір в різні часи. Це геній, який дає наснагу і життя. Це те, що надає неповторної барви і особливої теплоти “Вересневим самоцвітам”, те що робить фестиваль значущим, зміцнює культурну ідентичність регіону, дає поштовх для розвитку мистецького життя в Україні.

Візитівкою краю назвав «Вересневі самоцвіти» міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Вересневі самоцвіти” стали справжнім символом, що сповнений високодуховного змісту, - наголосив Андрій Райкович. - “Хутір Надія”, місце проведення фестивалю, надихає на творчість та любов до рідної землі. Приємно бачити на цьому святі знаних театралів, режисерів, акторів. Бажаю фестивалю щороку збільшувати свою географію, творчого злету та процвітання.

Після урочистостей на відкритій сцені відбулось головне театральне дійство, де актори театру ім. М. Кропивницького презентували виставу. А головний режисер театру Євген Курман традиційно вітав і нагороджував театральні колективи області, в тому числі і юних акторів. Крім того, по всій території заповідника-музею одночасно працювало кілька мистецьких локацій.

Відвідувачі та гості театрального свята мали змогу насолодитися виставкою робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва місцевих майстрів.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13