У Кропивницькому наполегливо реалізується транспортна реформа: ЄБРР погодився на кредитування проекту розвитку тролейбусного господарства

Четвер, 13 вересня 2018 14:02

Сьогодні, 13 вересня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, директор КП "Електротранс" Олександр Луценко, з однієї сторони, та директор відділу муніципальної та екологічної інфраструктури Європейського банку реконструкції і розвитку Сюзан Гоеранссон, яка прибула із Лондона, з другої сторони, в центральному офісі ЄБРР в Києві, підписали угоду про підготовку кредитного фінансування проекту для міста Кропивницький у сфері екологічного транспорту.

Концептуально, реалізація проекту полягає в модернізації тягових підстанцій, оновленні контактної мережі (тягові підстанції і мережі були побудовані в 70-х роках) та у придбанні сучасних тролейбусів з автономним ходом.

Сьогоднішня угода - це результат наполегливої роботи департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій спільно с управлінням транспорту та зв'язку міської ради Кропивницького.

- Реалізація цього проекту дозволить завершити реформування системи пасажироперевезень у Кропивницькому, яке перебуває наразі в активній фазі, - відзначив Андрій Райкович. – Втілення в життя такого проекту дасть можливість містянам зручно, якісно і недорого дістатися будь якої точки нашого міста.

Активна робота з консультантами ЄБРР та розробка всієї необхідної документації для організації кредитування необхідного для міста проекту триватимуть і надалі. Одночасно, Андрій Паливода звернув увагу на той факт, що разом із кредитними коштами, угода передбачає надання місту і грантових коштів від європейського співтовариства.

Усі новини