У Кропивницькому на пасажирські маршрути виїдуть тролейбуси з автономним ходом

Четвер, 6 вересня 2018 18:02

Міська рада Кропивницького внесла зміни до Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв'язку у м. Кропивницькому на 2018 – 2019 роки та продовжила її дію до 2020 року.

Внесені зміни дозволять місту придбати п’ять одиниць пасажирського електротранспорту  з автономним ходом  та двох спеціальних автомобілів для перевезення громадян з інвалідністю.

 Начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун відзначив, що у Кропивницькому залишається невирішеним стабільне транспортне забезпечення окремих мікрорайонів міста.

- Зокрема, це сполучення вулиці Полтавської з вулицею Шевченка,  де знаходиться заклад охорони здоров’я, вулицею Яновського та районом «Телецентр», - наголосив посадовець. – Крім того, за останні роки суттєво розбудувалася інфраструктура вулиці Мурманської, тут зведено нові підприємства, об’єкти торгівлі автомобілями, сільськогосподарською технікою.  Тролейбуси з автономним ходом дозволять  оперативно покращити пасажирські перевезення у цих мікрорайонах. Нові транспортні засоби сьогодні активно користуються попитом на ринку пасажирських перевезень в інших містах. Відповідно до технічних характеристик, середня відстань, на яку може віддалятися тролейбус з автономним ходом від контактної мережі складає 20 кілометрів. А ціна такого транспорту значно нижча вартості облаштування електромереж із тяговими підстанціями.

Після внесених змін загальний обсяг фінансових ресурсів міського бюджету у паспорті Програми на 2018 рік збільшився до 120,054 мільйонів гривень

Усі новини