Школярі і студенти Кропивницького – учасники літніх громадських робіт, отримали свою першу заробітну плату і трудові книжки

П'ятниця, 27 липня 2018 12:45

Сьогодні, 27 липня, у міській раді Кропивницького свої перші трудові книжки і першу офіційну заробітну плату отримали учні і студенти закладів освіти обласного центру, які долучилися до міської програми сезонних  громадських робіт.

Кропивницький – чи не єдине місто в Україні, де проект програми сезонних громадських робіт для молоді був підтриманий міським головою та депутатським корпусом і реалізований управлінням молоді та спорту. У 2018 році сума коштів на оплату праці за програмою була збільшена вдвічі, порівняно із минулим роком, і склала 200 тисяч гривень. Загалом у роботах з благоустрою території міста у чотирьох змінах  взяли участь 121 дитина. Учасники проекту заробили свої перші трудові кошти і заробітна плата склала від 950 до 1400 гривень за зміну.

Першим привітав дітей з визначною подією міський голова Андрій Райкович.

- Я щиро вітаю вас із надзвичайно важливою в житті кожної людини подією, отриманням трудової книжки -  першого атестату дорослого життя. Ви долучилися до дуже потрібної для всього міста справи – наведення благоустрою на його території і за це вам подяка від усіх кропивничан, - відзначив у своєму вітальному слові очільник міста. – Я теж згадую свої шкільні роки, коли для придбання якоїсь дуже потрібної у нашому дитячому житті речі – велосипеда чи магнітофона, ми йшли влітку працювати,. Переконаний, що зароблені кошти ви витратите з користю на необхідні вам покупки чи на мандрівки. Крім того, ви на практиці побачили, як то воно – тримати місто у чистоті, тож не дозволите ні собі, ні комусь іншому шкодити благоустрою. А наступного року ми з радістю чекатимемо на вас у період літніх канікул, наша програма діє щорічно.

Подякував дітям за роботу і директор комунального підприємства “Благоустрій” Віктор Луценко. Комунальники впродовж всіх чотирьох змін були надійними і добрими партнерами дітям під час громадських робіт.

- Цьогоріч у нас працювали надзвичайно старанні діти, - наголосив Віктор Луценко. – Вони виконали величезний обсяг робіт у багатьох зелених зонах міста і тепер кропивничанам буде комфортно проводити час у своїх улюблених місцях відпочинку. Крім того, ваша допомога дозволила використати працю наших кваліфікованих спеціалістів на виконання їх головної роботи – робити місто красивим. А це означає, що у Кропивницькому з’явилися нові клумби, інсталяції, зелені насадження, а наше місто стало привабливішим для містян і  своїх гостей.

По завершенні урочистостей діти зробили спільне фото з міським головою на згадку про чудові літні канікули – 2018 у Кропивницькому.

Усі новини