Програма «Безпечне місто» у Кропивницькому спрямована на забезпечення безпеки життя і здоров’я кожного громадянина

Вівторок, 18 вересня 2018 11:50

Сьогодні, 18 вересня, у міські раді Кропивницького відбулася прес-конференція начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами Олександра Шишка.

Олександр Шишко проінформував представників засобів масової інформації про хід реалізації “Міської програми профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” на 2017-2020 роки”.

- Програма спрямована на запровадження у Кропивницькому системи відеоспостереження та відеоконтролю з метою підвищення рівня безпеки громадян міста, - відзначив Олександр шишко. – Безпека життя і здоров’я кожного громадянина стоїть в основі розробки і впровадження у життя проекту «Безпечне місто»

На заходи з реалізації Програми у міському бюджеті передбачені кошти в сумі 6 мільйонів гривень. За них у місті планується встановити 75 відеокамер.

- Сьогодні у тестовому режимі працюють 18 відеокамер різного типу: оглядові, з ідентифікацією обличчя людини та камери з розпізнаванням номерного знаку автомобіля, що рухається на швидкості 160 км/год. – підкреслив посадовець. - Місця для встановлення камер були запропоновані правоохоронними органами у відповідності зі статистикою щодо найбільш криміногенних районів міста.

Олександр Шишко також звернув увагу, що створена система відеоспостереження є власністю міської ради Кропивницького і в подальшому її не планують передавати на баланс інших структур. У цьому разі міська рада матиме змогу виділяти кошти на обслуговування камер, їх модернізацію.

За інформацією начальника відділу, система безпеки буде відкритою для участі в ній всіх зацікавлених організацій. До неї матимуть змогу під'єднатися власники відеокамер державних та приватних закладів з метою профілактики та вчасного реагування на правопорушення, забезпечення законності та правопорядку на території міста Кропивницького.

Доступ до всієї бази інформації, яка зберігатиметься на спеціальних захищених серверах, матимуть учасники системи: міська рада міста Кропивницького, Головне управління Нацполіції та Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.

- За місяць ми повністю здамо в експлуатацію систему відеоспостереження. Пересічні громадяни також матимуть можливість спостерігати зображенням певних відеокамер в режимі «он-лайн», - повідомив Олександр Шишко. – Крім того, за дорученням міського голови Андрія Райковича система буде розширена за рахунок приєднання до неї інформації з відеокамер, встановлених у комунальному громадському транспорті. Можливо, для цього доведеться встановити за кошти програми сучасніші прилади відеонагляду в автобусах та тролейбусах обласного центру.

Усі новини