Постійні депутатські комісії міської ради погодили придбання двох спеціальних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю у Кропивницькому

Середа, 5 вересня 2018 17:17

Дві постійних депутатських комісії міської ради Кропивницького: з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку та  з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів погодила проект рішення щодо придбання двох автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю в обласному центрі.

Як повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Олександр Вергун, до міської ради Кропивницького звернулися голова Фортечної районної у місті Кропивницькому ради та очільник  ГО «Сила духу» з проханням про допомогу з придбанням автомобіля для надання транспортних послуг службою «Соціальне таксі» особам з інвалідністю.

За словами посадовця, автомобіль «Газель», який використовується на даний час для перевезення осіб з інвалідністю, був придбаний територіальним центром у 2008 році. За десять років експлуатації він технічно та морально застарів, а за своїм станом є потребує капітального і постійного поточного ремонту.
У той же час, протягом 2017 року службою «Соціальне таксі» надано 103 транспортних послуги 155 особам, які знаходяться на обслуговуванні у територіальному центрі.

- Наявність нового автотранспорту дозволить повною мірою забезпечити транспортування осіб з інвалідністю у Кропивницькому, - відзначив Олександр Вергун. – Це також дасть змогу досягти позитивних зрушень у забезпеченні їх повноцінної  життєдіяльності, створити у територіальному центрі належні умови для забезпечення рівного доступу до банківських, соціальних та медичних установ, організацій різної форми власності та підпорядкування, органів місцевого самоврядування та  місцевих органів виконавчої влади.

Станом на 27 серпня 2018 року КП «Електротранс», враховуючи економію коштів під час закупівлі 10 автобусів середньої пасажиромісткості, оголосив публічну закупівлю по придбанню двох спеціалізованих автомобілів, обладнаних підйомником та спеціальним кріпленням для перевезення людей з інвалідністю (переважно на візках). Орієнтовною датою проведення аукціону є 25 вересня 2018 року.

Остаточне рішення щодо придбання спеціального транспорту має ухвалити сесія міської ради.

Усі новини