Першим лауреатом міської художньої премії імені Бориса Вінтенка став відомий кропивницький скульптор Віктор Френчко

Четвер, 6 вересня 2018 15:09

Сьогодні, 06 вересня, продовжила свою роботу дванадцята сесія міської ради Кропивницького.

Перед початком сесійного засідання міський голова Андрій Райковий і секретар міської ради Андрій Табалов привітали першого лауреата міської художньої премії імені Бориса Вінтенка., ним за одноголосним рішенням конкурсної комісії став член Національної Спілки художників України, скульптор Віктор Френчко.

Андрій Райкович вручив переможцю диплом і грошову частину премії та побажав йому нових творчих успіхів у важливій справі творення прекрасного, щоб створені ним роботи були завжди були актуальною, правдивою та цікавою .

Міська художня премія імені Бориса Вінтенка є творчою відзнакою, яка присуджується професійним художникам, починаючи з 2018 року, за особливі заслуги перед територіальною громадою міста в сфері образотворчого мистецтва, популяризацію в творах живопису, графіки, скульптури, монументального та декоративно-прикладного мистецтв культурної та історичної спадщини міста, створенні його позитивного іміджу в Україні та за її межами.

Премія встановлена в розмірі десять тисяч гривень та виплачується за рахунок коштів міського бюджету.

На здобуття премії висуваються завершені твори професійних художників створені протягом останніх трьох років, що пройшли фахове випробування та отримали громадське визнання.

Усі новини