Перевірки на дорогах тривають

Середа, 25 липня 2018 14:47

Трагічні події 20 липня, коли на автодорогах України сталося чотири дорожньо-транспортних пригоди, внаслідок яких 21 особа загинула, а 25 були травмовані, стали приводом для посиленого контролю на автошляхах з боку патрульної поліції, регіональних управлінь «Укртрансбезпеки», а також органів місцевої влади. Відповідні події стали приводом для проведення наради з перевізниками в міської ради під головуванням очільника міста Андрія Райковича.

- Зона відповідальності місцевої влади – це належний стан громадського транспорту та транспортних магістралей в місті, якими він рухається, – зазначив міський голова. – За останні роки ми придбали 50 нових машин – тролейбусів та автобусів для комунального підприємства «Електротранс» тим самим реанімувавши його діяльність. Будемо закуповувати автобуси й надалі, чим зможемо створити належне конкурентне середовище в сфері пасажирських перевезень. Подібний стан справ дозволяє нам розробити і винести на обговорення членів виконкому міської ради проект рішення про вільні ціни для місцевих перевізників. Це дасть можливість тісніше співпрацювати з приватними перевізниками, покращити якість обслуговування населення, впливати на технічний стан їхнього автопарку. Також ми тісно співпрацюємо з асоціацією перевізників, що дозволяє виявляти «вузькі» місця в роботі транспортників та виправляти неналежний стан речей. Досягти вдалося багато чого. І повірте мені, «гаряча лінія» міського голови зараз і не така вже гаряча у порівнянні з тим, коли я вперше переступив поріг кабінету міського голови. Поменшало скарг кропивничан на незадовільний стан речей з пасажирськими перевезеннями, хамство водіїв, антисанітарію у маршрутках та їхній жахливий технічний стан. Якщо міська влада наполегливо дбає про покращення доріг в обласному центрі, розвиток комунального транспорту, створення конкурентного середовища в сфері пасажирських перевезень, то відповідний відгук ми хочемо чути і від приватних перевізників. Зараз їм потрібно подбати про встановлення на всіх транспортних засобах GPS-навігаторів, які дозволятимуть контролювати їх роботу на маршрутах.

У свою чергу, патрульна поліція фіксує порушення з боку перевізників, як то проїзд на заборонюючий сигнал світлофору, несправність авто, зупинка для висадки пасажирів у невстановлених місцях, перевантажений салон, порушення маршруту руху. На цьому наголосила заступниця начальника патрульної поліції області Марія Журавель. У звʼязку із катастрофічною ситуацією на автошляхах України з людськими жертвами МВС ініціювало додаткову перевірку зокрема і перевізників, які обслуговують громадський транспорт.

Перевірки перш за все торкнуться технічного стану авто, а також перевірки стану водіїв на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння. Марія Журавель запропонувала перевізникам спільно з патрульними організувати для водіїв додаткові інструктажі щодо недопущення порушення правил дорожнього руху.

Начальник управління «Укртрансбезпеки» в Кіровоградській області Олександр Кокуленко попередив керівників приватних транспортних підприємств про те, що два тижні представники проводитимуть посилені перевірки перевізників у Кропивницькому.

Нині найпоширенішими порушеннями правил безпеки руху є відсутність договорів, страховки, порушення умов перевезення дітей, а також відсутність двох водіїв, якщо маршрут поїздки – більше 500 км.

Після двох тижнів моніторингу з перевізниками обіцяють провести чергову зустріч і доповісти про результати.

Начальник управління транспорту міськради Олександр Вергун також наголосив, що звертатимуть увагу і на рух транспорту у вечірні години.

Натомість заступник міського голови Олександр Мосін підкреслив, що в той час, як міська влада наполегливо дбає про капітальний ремонт автошляхів у місті, благоустрій тротуарів, водії маршруток часто порушують правила дорожнього руху – висаджують пасажирів у невстановлених місцях, на газони, тим самим наражають на небезпеку громадян, сприяють тому, що оновлені газони витоптують, нищиться інфраструктура міста.

Його підтримав міський голова.

- Зараз ми ставимо перед собою амбітні завдання щодо капітального ремонту доріг та реконструкції ряду обʼєктів транспортної інфраструктури, – зазначив Андрій Райкович. – Ремонтується вулиця Короленка, на черзі – реконструкція арки на вулиці Левитського, розробляється проектно-кошторисна документація для зʼєднання транспортним сполученням таких мікрорайонів, як Балашівка та Лелеківка. Також планується зʼєднати Далекосхідне кладовище через Велику Балку та провулок Обʼїзний з автовокзалом №1. Ми будуємо дороги, відновлюємо зовнішнє освітлення, дбаємо про дорожню інфраструктуру, а вам потрібно якісно освоїти ринок пасажироперевезень, щоб у кропивничан не було жодних нарікань на громадський транспорт: якості обслуговування у маршрутках, дотримання графіку руху, зокрема, у вечірній час ввічливого ставлення водіїв до пасажирів тощо.

Джерело: "Вечірка"

Усі новини