«Муніципальний патруль» у Кропивницькому вирушив у рейд в розширеному складі

Вівторок, 21 серпня 2018 18:30

Сьогодні, 21 серпня, у Кропивницькому в рамках рейду "Муніципального патруля" представники управління торгівлі та побутового обслуговування населення, управління Держпраці, спеціалізованої інспекції, державної фіскальної служби, Держпродспоживслужби та Національної поліції провели відпрацювання території вулиць Яновського та Садової на предмет виявлення незаконної торгівлі цементом, будівельними матеріалами, мотоблоками та запчастинами і  прийому металобрухту.

За словами керівника міської спецінспекції Андрія Максюти, суб'єкти господарювання, розкладаючи товар біля своїх об'єктів, захаращують прилеглі території, а саме - тротуари та газони. Посадовець зауважив, що купи мішків із цементом та мотоблоки унеможливлюють прохід громадян біля даних об'єктів. Крім того, асоціацію платників податків, що долучилася до рейду, також цікавило питання, чи є дані суб'єкти платниками податків.

Під час рейду «Муніципальним патрулем” було перевірено 7 торговельних об'єктів та складено низку протоколів про порушення: 6 протоколів за порушення Правил благоустрою міста (за порушення вимог ст.152 КупАП) складено Спецінспекцією, Управлінням торгівлі складено 5 протоколів (за порушення вимог ст.155 КУпАП), Нацполіцією складено 1 протокол (за порушення вимог ст.160 КУпАП).

- Спецінспекція задокументувала захаращення комунальної землі, а щодо кількох десятків мішків із цементом, то їх продавці вимушені були прибрати. На всіх без виключення точках зафіксовано відсутність сертифікатів якості цементу, а у більшості документи на будівельний матеріал взагалі відсутні, - наголосив Андрій Максюта. - Ще на кількох об'єктах виявлено використання найманої праці без відповідного оформлення, тобто без відрахувань до Пенсійного фонду і сплати податків. Були точки, на яких здійснює свою діяльність підприємець, використовуючи документи іншого підприємця. Крім того нами було задокументовано роботу торговельної точки, яка по факту є магазином, з торговим залом, з вітринами, з товаром на вітринах, з касою, з підсобним приміщенням, захаращенням тротуару і рекламою на фасаді, але з документами на приватне домоволодіння. Також зафіксовано продаж товарів без видачі касових документів, накладних.

Керівник спеціалізованої інспекції зауважив, що перший спільний рейд служб у такому складі — це дуже дієва і корисна взаємодія.

 

Усі новини