«Місто о п’яти іменах» отримало до свого дня народження цінний подарунок – фотоальбом, наповнений своєю історією і сучасністю

Четвер, 13 вересня 2018 18:54

З нагоди відзначення Дня міста у художньо-меморіальному музеї О. Осмьоркіна відбулася презентація фотоальбому Заслуженого журналіста України, спецкореспондента газети “Народне слово” Ігоря Демчука “Місто о п’яти іменах”.

Авторські світлини фотохудожника, зібрані в альбомі, свого часу представлялися в музеї на різноманітних тематичних виставках і стали основою збірки.

На урочистий захід серед інших запрошених  завітали заступник міського голови   Наталія Дзюба  та начальник відділу культури Анни Назарець.

 - Міська влада робить все можливе аби культура нашого міста постійно розвивалась. У Кропивницькому вже вийшло дві книги про наше місто: першою стала “Поема про місто”, а тепер -  альбом “Місто о п’яти іменах”.  Кошти на видавництво популярних серед кропивничан видань виділялися із міського бюджету в рамках Програми розвитку культури і мистецтва міста Кропивницького, - відзначила у своєму виступі Наталя Дзюба.

У свою чергу, Анна Назарець додала, що вже три роки поспіль з міського бюджету виділяються кошти на підтримку книговидання в обласному центрі.

Прекрасний фотоальбом, що побачив світ у видавництві «Імекс-ЛТД»,  мав на меті створити легку у прочитанні збірку світлин, яка б через історичну архітектуру демонструвала туристичну привабливість нашого міста, - підкреслив відомий художник, мистецтвознавець та один із співавторів книги Андрій Надєждін.

За своєю формою альбом складається зі вступної частини, яка в доступній формі пояснює особливості формування архітектурного середовища історичної частини міста Кропивницького, містить коротку інформацію про авторів та світлини, що представляють дві основні магістралі міста - вулиці Дворцову та Велику Перспективну, а також музеї та архітектурні пам’ятки Кропивницького. Фотографії супроводжує текст  українською та англійською мовами.

У подарунковому виданні в художніх фотографіях легко впізнаються архітектурні перлини історичного центру міста. Вони  нагадують про минуле і відображають сучасне, зливаються в єдиний часовий простір, наповнений життям в усіх його проявах - святах і буднях, дитячих усмішках і вшануванні пам’яті героїв, захопленні художньою красою і бажанні творити, наповнювати світлом і радістю свідомість, а значить місто зі своєю неповторною історію має щасливе майбутнє.

Усі новини