Міський голова Андрій Райкович назвав пріоритети капітальних видатків у Кропивницькому на 2020 рік

Понеділок, 17 лютого 2020 13:01

Галузеві програми  соціально-економічного розвитку Кропивницького мають виноситися на розгляд міської ради в узгодженому з депутатами вигляді. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 17 лютого, коментуючи відкладене голосування по двох надзвичайно важливих для громади програмах у сфері житлово-комунального господарства.

У п'ятницю, 14 лютого, депутати міської ради продовжили сесійну роботу на своєму черговому засіданні. На вдалося прийняти важливі рішення: затвердили низку галузевих програм, завершили процедуру приєднання громади селища Нового до територіальної громади обласного центру. Обрано старосту селища, Сергія Денисенка введено до складу виконавчого комітету.

– Пане старосто, активно інтегруйтесь самі і долучайте до найшвидшої співпраці актив, депутатів, жителів мікрорайону Нового - я вже так говоритиму, повноцінно вливайтеся в життя обласного центру і починайте життя і розвиток громади з нової сторінки, - наголосив Андрій Райкович. - Своїх заступників, керівників виконавчих органів прошу активно комунікувати з активом мікрорайону, допомогти з бюджетом, з комунальними питаннями.

У той же час, звернув увагу очільник міста, міська рада відклала на наступне засідання програми розвитку комунального і дорожнього господарства Кропивницького.

- Зрозуміло, що такі рішення ніколи не даються легко: кожен депутат прагне максимально залучити ресурс на ремонт об'єктів на своєму окрузі. А кошти у міському бюджеті обмежені, - зауважив Андрій Райкович. - Тим більше, що є надзвичайно важливі і давно визрілі потреби, що стосуються всього міського простору, об'єктів, якими користується вся громада міста. Тому підхід і плани  освоєння капітальних видатків у Кропивницькому буде наступним. У першу чергу, це модернізація системи опалення обласного центру, тепломодернізація об’єктів соціальної інфраструктури міста і підготовка до опалювального сезону 2020-2021 років. Далі – втілення у життя мегапроєктів реконструкції дорожньої інфраструктури, комунальних об’єктів галузі освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери,  без яких буде складно функціонувати усьому місту.  Це і ремонт магістральних вулиць, і ремонти відділення хірургії ЛШМД, дитячої міської поліклініки, навчальних закладів. І таких проєктів, на які вже виготовлена проектна документація -  десятки.  Всі вони мають бути реалізованими. А потім уже настане черга  програм «Затишний двір» та інших, покликаних інвестувати кошти з міського бюджету у розв’язання поточних проблем на округах.

Тож на наступне засідання міської ради керівники виконавчих органів отримали доручення вийти з узгодженими і  якісно відпрацьованими проєктами, щоб мати можливість рухатись і розбудовувати місто.

Усі новини