Мандрівка Кропивницьким літературними стежками Чечори і Бикової

Вівторок, 25 вересня 2018 13:54

У Всесвітній день туризму містяни та гості Кропивницького запрошуються пішохідну екскурсію «Літературними стежками Чечори та Бикової».

Бикове і Чечора вважаються найстарішими районами Кропивницького. Лежать вони на правому березі Інгулу. Найголовніші тут дві повздовжні вулиці – Верхня та Нижня Бикові (раніше – Чапаєва і Пушкіна), які перетинаються кількома меншими – від Андріївської вулиці вгорі до Пушкінського провулка знизу.

У ХІХ – на поч. ХХ століття Чечора і Бикове були пов’язані з іменами багатьох письменників: Івана Карпенка-Карого, Володимира Винниченка, Євгена Маланюка, Юрія Яновського, Павла Негретова, Ригора Кобця, Пушкіна, Міцкевича та інших.

Хто знає, можливо вулиця, якою ви ідете щодня, пам'ятає їх кроки…

Пішохідна екскурсія «Літературними стежками Чечори та Бикової», що проводиться з ініціативи відділу культури і туризму міської ради Кропивницького та підготовлена науковцями літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого, відкриє кропивничанам та гостям міста багато цікавого і навіть несподіваного.

Усі охочі, кого зацікавила тема екскурсії, приходьте  27 вересня о 16.30 до літературно-меморіального музею І.К.Карпенка-Карого міста Кропивницького (вул. Тобілевича, 16).

Телефон для довідок: 37 32 91

Усі новини