Кропивницькі плавці-паралімпійці на чемпіонаті Європи завоювали в скарбничку збірної України шість медалей

Понеділок, 20 серпня 2018 15:23

В ірландському Дубліні завершився чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору, розумового та фізичного розвитку. Його учасниками стали плавці 21 країни.

- Нашу область на змаганнях представляли два вихованці заслуженого тренера України Олени Кузніцової – Ольга Свідерська та Андрій Деревінський, - відзначив начальник управління молоді та спорту Сергій Колодяжний під час апаратної наради сьогодні, 20 серпня. - Мультимедалісткою змагань стала заслужений майстер спорту України Ольга Свідерська. Окрім двох бронзових медалей на дистанціях 50 метрів вільним стилем, 50-метрівці брасом та «срібла» на дистанції 150 метрів комплексним плаванням, у два заключних дні чемпіонату Європи наша плавчиня поповнила свою медальну колекцію ще двома нагородами.

18 серпня Ольга Свідерська у складі збірної України стала срібною призеркою у змішаній естафеті 4x50 метрів вільним стилем, а вже наступного дня в заключний день європейської першості Ольга Свідерська виборола п’яту медаль, фінішувавши у фінальному запливі на 50 метрів на спині із третім часом.

Ще один кропивничанин Андрій Деревінський став чемпіоном Європи у змішаній естафеті комплексним плаванням.

За підсумками чемпіонату збірна України посіла перше загальнокомандне місце, здобувши 106 медалей із яких 33 золотих, 44 срібних і 29 бронзових.

Усі новини