«Громадський бюджет – 2019»: проекти «Перший міський мурал» і «Руки-базуки» можуть бути допущені до народного голосування

Середа, 22 серпня 2018 16:53

Два цікавих проекти від мешканців Кропивницького: «Перший міський мурал» і «Створення спортивного майданчика «Руки-базуки», вірогідно, будуть включені до бюлетенів для голосування у конкурсі «Громадський бюджет – 2019».

Нагадаємо, що перед цим ці пропозиції були виключені з участі у програмі «Громадський бюджет» з причин порушення умов конкурсу за результатми розгляду пропозицій спеціалістами профільних виконавчих органів міської ради. В обох випадках передбачалася реалізація проектів на землі і на приміщенні, що не належать до комунальної власності міста.

У віторок, 21 серпня, у міській раді Кропивницького відбулося чергове засідання координаційної ради з питань громадського бюджету.

Члени координаційної ради під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова повторно розглянули звернення авторів двох недопущених до голосування проектів та обговорили можливість їх включення у бюлетень для голосування конкурсу конкурсі «Громадський бюджет – 2019».

Зважаючи на засади прозорості, які декларує міська влада при реалізації програми «Громадський бюджет», максимальне залучення громадськості до визначення об’єктів, на яких планується реалізація суспільно важливих проектів, Андрій Табалов запропонував проголосувати за допущення обох проектів до конкурсу за умови, що автори ідеї знайдуть до 23 серпня земельну ділянку і площину стіни будинку, які належать громаді міста, щоб впровадити в життя корисні ініціативи.

У той же час, інші члени координаційної ради висловилися проти створення преценденту повернення до розгляду проектів і за результатами голосування пропозиція Андрія Табалова не набрала більшості голосів.

Тоді «За» проголосували семеро членів Координаційної ради із необхідних для прийняття рішення десяти голосів. Як повідомили в департаменті з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради, троє членів Координаційної ради: Сергій Бойко, Людмила Шукрута та Віктор Савицький, які з поважних причин не змогли взяти участі в її роботі 21 серпня, письмово звернулися і підтвердили свою підтримку пропозиції допустити зазначені проекти до народного голосування.

Тож, у разі, якщо автори двох проектів виконають поставлену вимогу і до 23 серпня запропонують прийнятні для умов чинного бюджетного законодавства земельну ділянку і стіну будинку, то їхні роботи будуть включені до бюлетенів голосування.

Усі новини