Для гарантованого початку опалювального сезону теплові підприємства Кропивницького повинні розрахуватися за газ не менше, як на 90%

Понеділок, 30 липня 2018 16:22

Теплогенеруючі підприємства Кропивницького зосередили свої зусилля на підготовці до нового опалювального сезону. Міський голова Андрій Райкович доручив головному управлінню житлово-комунального господарства забезпечити ефективний контроль дотримання термінів виконання всіх заходів з приведення до готовності об’єктів теплового господарства.

- Літні місяці промайнуть надзвичайно швидко і восени маємо бути готовими пустити тепло до житлового фонду і об’єктів соціально-культурної інфраструктури міста, - наголосив очільник міста. – При цьому готовність має бути, як технічною, так і фінансово-організаційною, з точки зору своєчасності і повноти розрахунків за газ.

Андрій Райкович звернув увагу тепловиків, що газопостачальними розпочнуть подачу блакитного палива за умови проведення розрахунків з ними не нижче, як на 90%. Поки що кропивницькі теплогенеруючі підприємства не можуть похвастатися таким результатом, він набагато скромніший. Міський голова доручив терміново звернутися до керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, мешканців міста з роз’ясненнями необхідності термінових розрахунків за отримане тепло у минулому році.

Особливий контроль, акцентував увагу очільник міста, має бути зосереджений на діях орендованого підприємства, адже керівництво ДП «Кіровоградтепло» висуває багато умов і залежностей під час підготовки до роботи в осінньо-зимових умовах. У той же час, коли цілісний майновий комплекс брався в оренду, орендатори обіцяли виконання лише однієї умови – розвивати підприємство, нагадав міський голова.

Крім того, Андрій Райкович порадив тепловикам бути відкритішими під час формування тарифів на власні послуги.

- Не ховайтеся за спини, своєчасно оприлюднюйте розрахунки тарифів на послуги з теплопостачання, - підкреслив міський голова. – Сьогодні НКРЄ приймає рішення щодо тарифів виключно на підставі ваших розрахунків, тож будьте виваженими і тримайте громаду поінформованою щодо перспектив теплопостачання під час опалювального сезону 2018-2019 років.

Усі новини