Депутати Новенської селищної ради знов не проголосували за приєднання до Кропивницького

П'ятниця, 10 січня 2020 19:56

На сьогоднішнє засідання сесії зібралось 15 депутатів та громадські активісти.

Коли черга дійшла до розгляду третього питання порядку денного  – «Про добровільне приєднання селища Нового до громади Кропивницького» між новенчанами і народними обранцями виникли суперечки. Селищний голова Сергій Денисенко зауважив, це питання обов’язково треба розглянути на сьогоднішньому засіданні.

- Питання приєднання до міста, та питання про затвердження бюджету на 2020 рік – найголовніші на сьогодні. Їх треба розглянути, щоб селище могло нормально жити й працювати, - наголосив Сергій Денисенко.

Проте пристрасті не вщухали. Депутати наполягали на тому, що проект про приєднання треба затвердити з правками. Їх кілька:

• Розробити проект Статуту Кропивницької міської ОТГ.

• Провести розрахунки обсягу доходів та видатків територіальної громади міста обласного значення після приєднання.

• Здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету.

• Здійснити моніторинг майна активів та зобов’язань території, що приєднується.

•  Доручити юридичному управлінню міської ради опрацювати інформацію про розміри заборгованості за користування земельними ділянками громади, що приєднується

• Доповнити та оприлюднити положення про старосту…та низка інших.

За правки проголосували 14 депутатів, проте начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк зауважила, що правки не є доречними. Люди також вимагали проголосувати за проект без запропонованих правок. Незадоволення люди висловили і проектом бюджету на 2020 рік. Директор ЗОШ № 37 Тетяна Дадонова виступила перед депутатами, звернувши увагу, що коштів, які заклали на освіту, не вистачить навіть на найнеобхідніше.

- Щоб утримувати заклади дошкільної освіти потрібно треба 14 млн грн. за минулий рік використали понад 12 мільйонів. А на цей рік закладено в проекті бюджету 11 млн. грн. – розповіла Тетяна Дадонова. – На позашкільну освіту у минулому році використали понад 5 млн. грн. А закладено 3 млн. 845 тисяч грн. Ми не зможемо не те, що розвивати заклади, а навіть закривати найголовніші статті витрат.

Суперечки не припинялись понад дві з половиною години. Через конфлікт робота сесії зупинилась. Селищному голові Сергію Денисенку не вдалось врегулювати ситуацію. Засідання закрили.

Усі новини