День міста крокує Кропивницьким: свято прийшло на Кущівку до Покровського скверу

П'ятниця, 14 вересня 2018 13:32

У Кропивницькому День міста активно відзначають і за місцем проживання: у четвер, 13 вересня, на Кущівці святкували День мікрорайону.

Видовищне дійство відбулося у сквері Покровському. Традиційно до Дня міста захід організували члени депутатської фракції «Рідне місто» у міській раді Кропивницького. Олександр Шамардін, Катерина Шамардіна та Тетяна Волкожа привітали мешканців мікрорайону з прийдешнім Днем міста та вручили подяки жителям Кущівки, Завадівки, Великої Балки та Катранівки за активну участь у розбудові мікрорайонів. Окремі подяки за плідну співпрацю отримали автори проектів у міському конкурсі «Громадський бюджет», голови та члени квартальних комітетів, активні мешканці.

Відкрив свято хореографічний ансамбль «Анюта», під керівництвом Анни Ніжнікової. Потужну підтримку глядачів викликав виступ боксерів – чемпіонів України в різних категоріях, яких тренує старший тренер збірної області з боксу Віктор Саласенко. Для святкового концерту підготували свої пісенні номери і місцеві таланти – учні загальноосвітніх шкіл №1 та 2, вихованці ДНЗ №37 «Ластівка».

Гості свята мали можливість розважитися відразу на кількох локаціях. Діти весело проводили час з аніматором, відвідали майстер-класи з ужиткового мистецтва під керівництвом місцевих майстринь, розважилися на надувній гірці, зробили зачіску та боді арт.

Поряд з дитячим майданчиком розмістилася виставка дитячих малюнків «Рідне місто очима дітей». На спортивному майданчику спеціалісти управління молоді та спорту міської ради та міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» організували активні спортивні розваги.

Квартальні комітети підготували для усіх охочих домашню випічку та вареники. Усі розваги та пригощання були безкоштовними, однак у сквері стояли скриньки, у які збиралися кошти на лікування важкохворого учня 2 класу ЗНЗ №1 Андрія Диренка. Зібрані кошти дирекція школи передала батькам школяра.

На території скверу також відбулася виставка-ярмарка виробів ручної роботи від кропивницьких майстринь та солодощів від майстерні «Веселі карамелі». У цьому році для дітей організатори підготували подарунок – квадрокоптер. Його можна було виграти, взявши участь у лотереї. Щоб ніхто не сумнівався у чесності розіграшу, щасливий квиток з лототрону дістав маленький хлопчик Михайлик, а пощастило з виграшем учню 7 класу ЗНЗ №1 Івану Прозорову, який мріяв про власний дрон.

Завершив вечір виступ гурту «Ефір», який виконав кавер-версії відомих українських гуртів та власні треки. Фіналом свята стало частування дітвори смачним морозивом.

Усі новини