Андрій Табалов: влада і громада у Кропивницькому навчилися спільно відстоювати інтереси людей

Понеділок, 24 вересня 2018 21:55

Сьогодні, 24 вересня, відбулась зустріч секретаря міської ради Кропивницького Андрія Табалова з мешканцями будинку №30 по вулиці Генерала Жадова.

Приводом до зустрічі стали багаторічні скарги громадян щодо незавершеного будівництва, яке розташувалось поруч із житловими будинками, що призводить до поступового руйнування фундаменту багатоповерхівки, наражає на небезпеку дітей. Окрім того, недобудова  перетворилася поступово у  стихійне сміттєзвалище.

У зустрічі також взяли участь керівник міської спеціалізованої інспекції Андрій Максюта, начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко та начальник ЖЕО №4 Людмила Запорожець. До діалогу з мешканцями запросили і представника фірми-орендаря земельної ділянки.

Ініціатором зустрічі став Андрій Табалов, саме він запропонував вирішити ситуацію шляхом  налагодження контактів між мешканцями житлових будинків та представником підприємства. За словами секретаря міськради, у 2017 році міська влада вже зверталася до керівництва фірми із вимогою навести лад на орендованій території. Тоді орендар  обіцяв зробити зробити це протягом року, але  не дотримав слова, і проблема залишилася невирішеною. Більше того, ситуація погіршилась, оскільки на території недобудови через стихійно утворений смітник завелись пацюки.

- Регулярно працівники спецінспекції складають протоколи на офіційного представника підприємства, яке орендує дану земельну ділянку, - поінформував Андрій Максюта. - І яка б не була сума штрафу - це адміністративний вплив, це переведення ситуації у юридичну площину. Інспекторами спецінспекції було винесено приписи щодо приведення території у належний санітарний стан, облаштування паркану відповідно до державних будівельних норм. На сьогодні паркан встановлений впритул до будинку, із з фундаменту стирчить арматура, наражаючи на небезпеку дітей, а несвідомі громадяни продовжують викидають сюди сміття.

До розмови долучився представник підприємства – орендатора землі Володимир Гайдук. Він визнав, що їх підприємство допустило чимало помилок, як на початку будівництва, так і в утриманні об’єкту, і пообіцяв, що ситуація  виправиться.

- У наступному році ми плануємо тут розпочати будівництво одноповерхового продуктового супермаркету, - повідомив Володимир Гайдук. - Почати будувати вчасно нам завадила незадовільна фінансова ситуація. Але протягом місяця ми зобов’язуємось встановити новий паркан, перенести його відповідно до чинних норм законодавства та вивезти сміття. Щодо ситуації з пацюками, ми звернемось до санепідемстанції, щоб фахівці допомогли вирішити цю про проблему.

Учасники зустрічі домовились, що громадськість контролюватиме процес, а через місяць призначили нова зустріч мешканців з представником орендатора, щоб перевірити, чи дотримав він слова і чи виконав обіцяні роботи. На зустріч також запросили представників засобів масової інформації.

- Вдячний представнику підприємства, що не ухилився від розмови і прийшов на зустріч з громадою. Ця зустріч уже стала першим кроком до певного діалогу і подальших спільних дій, - підбив підсумок розмові Андрій Табалов. - Сьогодні пролунали конкретні обіцянки з боку відповідальної особи підприємства, тому будемо сподіватись на совісність керівництва фірми. Це питання я беру на особистий контроль. Сподіваюсь, що все, що було обіцяно — виконається.

Усі новини