Андрій Максюта: усі доручення міського голови щодо дотримання правил благоустрою у Кропивницькому неухильно виконуються

Понеділок, 20 серпня 2018 16:47

Всі доручення міського голови, надані спецінспекції перебувають на контролі та неухильно виконуються. На цьому наголосив начальник спецінспекції міської ради Кропивницького Андрій Максюта під час апаратної наради сьогодні, 20 серпня.

За його словами, протягом квітня-червня 2018 року спеціалізованій інспекції Міської ради міста Кропивницького на апаратних нарадах було надано 10 доручень міського голови, з них 5 доручень виконано та 5 доручень перебувають на контролі.

У дорученнях, відзначив очільник спецінспекції, порушувалися питання посилення контролю:

- за утриманням територій, в т.ч. в промисловій зоні, та за своєчасним знищенням амброзії;

- за проведенням земляних робіт (дотримання термінів виконання робіт, благоустрій території після завершення виконання робіт);

- за виконанням робіт з благоустрою території після завершення виконання робіт в районі нового автовокзалу.

Крім того, спецінспекцію зобов’язали звернутися до власників (орендарів) будівель в центральній частині міста (в тому числі по вул. Соборній, 1-а) щодо приведення до належного санітарного стану фасадів та парканів, запросити орендаря земельної ділянки у сквері “Центральний” для вирішення питання щодо наведення санітарного порядку та утримання його в належному стані, провести обстеження прилеглої до відкритих літніх майданчиків території щодо дотримання вимог Правил благоустрою міста, провести рейди із залученням представників ЗМІ з перевірки стану земельних ділянок, що передані в оренду, але не використовуються за призначенням, та території у Балашівській промисловій зоні, вжити відповідних заходів реагування, посилити роз’яснювальну роботу серед населення, керівників підприємств, установ та організацій щодо необхідності покосу трави та бур’янів на прилеглих та закріплених територіях, недопущення розповсюдження шкідливих рослин (амброзії тощо), до порушників вживати відповідних заходів реагування, забезпечувати належний стан навколо технологічних колодязів на проїжджій частині доріг та проводити роз’яснювальну роботу з головами квартальних комітетів щодо наведення санітарного порядку у приватному секторі та вжиття відповідних заходів реагування до порушників.

Як повідомив Андрій Максюта, утримання територій та своєчасне знищення амброзії перебуває під постійним контролем спецінспекції, постійно проводиться роз’яснювальна робота з населенням та керівниками підприємств, установ і організацій всіх форм власності щодо необхідності своєчасного покосу трави та знищення бур’янів, карантинних рослин на прилеглих та закріплених територіях. За виявлені порушення протягом літнього періоду складено 156 адмінпротоколів для притягнення до відповідальності, винесено понад 700 приписів про попередження щодо усунення недоліків.

В період із 01 квітня по 30 червня підприємства, у яких знаходяться на балансі інженерні мережі, та які проводили ремонтні роботи з порушенням асфальтобетонного покриття (Кропивницьке водопровідно- каналізаційне господарство ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”, КП “Теплоенергетик” та ПАТ “Кіровоградобленерго”) після попереджень спеціалізованою інспекцією відновили благоустрій за 122 адресами. За проведення земляних робіт без письмового повідомлення спеціалізованої інспекції та за невиконаний благоустрій на керівників підприємств та окремих громадян працівниками спеціалізованої інспекції за цей період було складено 50 протоколів. За приписами спецінспекції суб’єкти повторно заасфальтували 28 об’єктів та на 147 об’єктах відновили благоустрій після розриття.

Після попередження спеціалізованою інспекцією керівництва ТЦ “Копилка” паркан по вул. Соборній, 1-а було приведено до належного стану і пофарбовано.

Спецінспекція Кропивницького веде постійну боротьбу за наведення санітарного порядку та утримання скверу “Центральний” в належному стані.

- З директором ТОВ “Укрсфера» - орендарем земельної ділянки у сквері “Центральний” ми провели зустріч для вирішення питання щодо наведення санітарного порядку та утримання території скверу в належному стані, - повідомив Андрій Максюта. – В ході перемовин ми домовилися про додаткове встановлення урн для сміття та призначення відповідальної особи за санітарне очищення скверу. На сьогоднішній день у сквері “Центральний” додатково встановлено 5 урн для сміття та призначено 2 відповідальні особи за санітарне очищення скверу. Разом з тим складено два адмінпротоколи за захаращення територій та встановлення конструкцій без дозволів у Центральному сквері.

Спеціалізована інспекція міської ради Кропивницького провела рейди з перевірки санітарного стану земельних ділянок, переданих в оренду та таких, що не використовуються за призначенням та здійснила перевірку території промислової зони району Балашівка, де після втручання інспекторів майже всю територію промислової зони було покошено від трави та бур’янів. На відповідальних осіб підприємств, прилеглі території яких знаходились у неналежному санітарному стані та які не відреагували на попередження, складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Працівники спеціалізованої інспекції постійно виявляють факти пошкодження дорожнього покриття (провали) біля люків на інженерних мережах та передають їх до відповідних служб, які в свою чергу своєчасно реагують. Так, за приписами спеціалізованої інспекції у ІІ кварталі 2018 р. було відновлено дорожнє покриття біля 56 технологічних колодязів на проїжджих частинах вулиць.

Протягом ІІ кварталу 2018 р. на власників домоволодінь приватного сектору за виявлені порушення Правил благоустрою міста складено 460 протоколи про адміністративні правопорушення, передбачених ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, для притягнення їх до відповідальності.

Усі новини