Акція «Лабіринт можливостей» відбудеться у Кропивницькому у Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

Четвер, 26 липня 2018 13:24

Серед найбільших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна.

На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми (особливо жінками) стала надзвичайно принциповою для держави. Україна, як і більшість країн Центрально-Східної Європи, вже має досить тривалий сумний досвід втрати значної кількості жінок і дівчат, вивезених з її території за кордон, де вони стають жертвами різноманітних методів та форм експлуатації.

Торгівля людьми є грубим порушенням прав людини, яка калічить долі тисяч українців, а злочинцям приносить прибутки.

З метою відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми місто Кропивницький долучається до проведення інформаційної акції «Лабіринт можливостей», яка відбудеться в усіх областях України.

Акція має на меті інформування мешканців міста про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, у разі, коли вони погоджуються на сумнівні вакансії та надто привабливі умови праці. Акція відбудеться 30 липня перед будівлею Обласної універсальної наукової бiблiотеки iм. Д.I.Чижевського о 15.00. Запрошуємо усіх охочих приєднатися до заходу!

За детальною інформацією можна звертатися до відділу сім’ї та молоді управління молоді та спорту Міської ради міста Кропивницького та за тел. 24 34 97

Усі новини