Знайшли вічний спочинок у землі, яку боронили: у Кропивницькому віддали останні почесті Героям-захисникам

П'ятниця, 9 червня 2023 14:19

Сьогодні, 09 червня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища упокоїлися тіла Героїв-захисників — солдата Ігоря Голобородька і старшого сержанта Олександра Подоліча. Їхні душі відлетіли до Бога ще у 2022 році й стали поряд зі своїми загиблими побратимами до лав Небесного воїнства.

Водій зенітно-артилерійського дивізіону, 47-річний солдат Ігор Голобородько загинув на початку серпня у Пісках Донецької області.

У селище Нове Ігор переїхав з Полтавщини у 1996 році після одруження, здобув в ЦНТУ освіту інженера-електрика, працював за фахом до початку вторгнення росіян на схід України. Брав участь в АТО на території Донецької і Луганської областей. У перші дні великої війни приєднався до лав ЗСУ. А 31 липня 2022 року отримав бойове завдання, з якого не повернувся. У Героя залишилися дружина, донька та сестра.

40-річний командир бойової машини Олександр Подоліч загинув у перший день повномасштабної російської військової агресії в Україну.            

Військовим він мріяв стати з дитинства, готував себе до цього: займався стрибками з парашутом, тхеквондо.

Під час строкової служби в морській піхоті брав участь у міжнародних навчаннях "Сі Бриз". Із 2006 року служив у лавах сил спеціального призначення.

У 2014 році, незважаючи на контузію, успішно виконував бойові завдання в зоні проведення АТО, рятував життя побратимів. Воював у Слов'янську, Красному Лимані, Донецькому аеропорту. Нагороджений Орденом за мужність.

24 лютого 2022 року перебував на позиціях. Його полем бою стала міжнародна траса Старобільськ-Біловодськ, на якій  Олександр з побратимами нищили ворожі колони. Бився з переважаючими силами ворога і віддав за Україну найдорожче — життя. Олександр був справжнім патріотом, надійним другом, люблячим чоловіком, дбайливим батьком чотирьох дітей, міцною опорою для батьків та братів.

Панахиду за загиблими відслужив священник Православної церкви України Володимир Ткаченко.

Усі новини