Знайшли вічний спочинок у землі, яку боронили: у Кропивницькому віддали останні почесті Героям-захисникам

П'ятниця, 9 червня 2023 14:19

Сьогодні, 09 червня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища упокоїлися тіла Героїв-захисників — солдата Ігоря Голобородька і старшого сержанта Олександра Подоліча. Їхні душі відлетіли до Бога ще у 2022 році й стали поряд зі своїми загиблими побратимами до лав Небесного воїнства.

Водій зенітно-артилерійського дивізіону, 47-річний солдат Ігор Голобородько загинув на початку серпня у Пісках Донецької області.

У селище Нове Ігор переїхав з Полтавщини у 1996 році після одруження, здобув в ЦНТУ освіту інженера-електрика, працював за фахом до початку вторгнення росіян на схід України. Брав участь в АТО на території Донецької і Луганської областей. У перші дні великої війни приєднався до лав ЗСУ. А 31 липня 2022 року отримав бойове завдання, з якого не повернувся. У Героя залишилися дружина, донька та сестра.

40-річний командир бойової машини Олександр Подоліч загинув у перший день повномасштабної російської військової агресії в Україну.            

Військовим він мріяв стати з дитинства, готував себе до цього: займався стрибками з парашутом, тхеквондо.

Під час строкової служби в морській піхоті брав участь у міжнародних навчаннях "Сі Бриз". Із 2006 року служив у лавах сил спеціального призначення.

У 2014 році, незважаючи на контузію, успішно виконував бойові завдання в зоні проведення АТО, рятував життя побратимів. Воював у Слов'янську, Красному Лимані, Донецькому аеропорту. Нагороджений Орденом за мужність.

24 лютого 2022 року перебував на позиціях. Його полем бою стала міжнародна траса Старобільськ-Біловодськ, на якій  Олександр з побратимами нищили ворожі колони. Бився з переважаючими силами ворога і віддав за Україну найдорожче — життя. Олександр був справжнім патріотом, надійним другом, люблячим чоловіком, дбайливим батьком чотирьох дітей, міцною опорою для батьків та братів.

Панахиду за загиблими відслужив священник Православної церкви України Володимир Ткаченко.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57