Змінив футбольну форму на однострій: у Кропивницькому попрощалися з Воїном-спецпризначенцем Миколою Жидковим

Вівторок, 6 червня 2023 17:14

На футбольному полі боровся за перемогу своєї команди до останньої хвилини гри. Не зрадив життєвому принципу й тоді, коли на рідну землю посунув російський окупант.

21-річний кропивничанин Микола Жидков змінив ігрову форму на однострій і пожертвував собою заради того, аби його нинішня велика, безстрашна, мотивована команда — Збройні сили України, здобула Перемогу.

Спортом Микола захоплювався з дитинства, згодом саме футбол визначив його подальшу долю. До початку повномасштабного вторгнення виступав за польський клуб «Венгжанка», але повернувся в Україну і взяв до рук зброю.

Старший солдат-спецпризначенець, вогнеметник Микола Жидков загинув 01 червня в районі селища Новодонецьке Донецької області.

Сьогодні, 06 червня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища у вічність юного Воїна провели рідні, друзі, одноклубники, бойові побратими. 

- Я давно знаю цю родину. Вікторія, мама Миколи, займалася, як і я, гандболом, грала в професійній команді “Інгул”. Мій син разом з ним тренувалися в одному клубі. Микола закінчив школу №16, до восьмого класу тренувався у футбольній академії “Зірка”, потім навчався в академії футболу в Дніпрі, грав за кременчуцький “Кремінь”. Його команда була чемпіоном України. Спортивну кар’єру продовжив у Польщі, в листопаді минулого року повернувся і пішов за контрактом на військову службу. Він був дуже цілеспрямованим, мав власну думку і відстоював її. Спортивна спільнота Кропивницького завжди пам’ятатиме його. Щирі співчуття рідним і друзям загиблого Воїна, - сказав начальник управління молоді і спорту Кропивницької міської ради В’ячеслав Гурський.

Панахиду відслужив священик Православної церкви України Отець Петро.

- Наш Захисник нині стоїть біля Всевишнього, він став Янголом-охоронцем, який боронитиме своїх побратимів від ворожих куль. Низькій уклін родині, яка виростила такого сина й глибоке співчуття їх утраті, - звернувся він до учасників жалобної церемонії.         

Усі новини