Зміни до програми «Доступні кредити 5-7-9%»: підтримка посівної кампанії та активація підприємництва

Середа, 13 квітня 2022 10:01

Для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану Уряд  вніс низку змін до Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Міністерство фінансів України закликає представників бізнесу та банківські установи активно долучатися до реалізації нововведень.

Так, 12 березня  постановою Кабінету Міністрів України були внесенні зміни до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» з розширенням можливостей підтримки суб’єктів підприємництва – сільськогосподарських товаровиробників, передусім, для забезпечення фінансування ними посівних робіт.

Основні нововведення до Програми «Доступні кредити 5-7-9%» з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників:

  • Програма розширена на середні підприємства з річним доходом до 50 млн євро (раніше було 20 млн євро) та на великі підприємства з річним доходом більше 50 млн євро незалежно від кількості працюючих.
  • Максимальна сума кредиту для всіх суб’єктів підприємництва збільшена з 50 млн грн до 60 млн грн з урахуванням групи пов’язаних компаній.
  • Процента ставка – 0% річних.

Ціль кредитування:

  • інвестиційний кредит на придбання сільськогосподарської техніки,
  • кредит на поповнення обігових коштів для придбання насіння, добрив та паливно-мастильних матеріалів.

Строк кредиту – 6 місяців.

Термін подачі заявки на участь у програмі – до 31 травня 2022 року.

Розмір кредитної гарантії – 80% від суми кредиту суб’єкта мікро, малого та середнього підприємництва (крім суб’єктів великого підприємництва).

Детальніше - за посиланням:

https://mof.gov.ua/uk/news/zmini_do_programi_dostupni_krediti_5-7-9_pidtrimka_posivnoi_kampanii_ta_aktivatsiia_pidpriiemnitstva-3374?fbclid=IwAR0BO45fgo9u1647cpSGMmHN_kW4YiTKY8s1_WxlZobgr79BPMJJTHPU-0U.

Усі новини