Зимові свята у Кропивницькому розпочнуться на День Святого Миколая

Понеділок, 17 грудня 2018 15:38

Зимові свята для кропивничан розпочнуться 19 грудня із відзначення Дня Святого Миколая та відкриття головної ялинки обласного центру.

Як повідомила під час апаратної наради у міській раді начальник відділу культури і туризму Анна Назарець, цього дня о 15.30  міський голова зустрінеться з дітьми, батьки яких загинули в зоні АТО, і разом зі Святим Миколаєм вручать їм подарунки.

А вже о 16.30 на площі перед міською радою розпочнеться традиційна новорічна акція «Прикрась ялинку зі Святим Миколаєм». Зелених красунь прикрасять учні загальноосвітніх шкіл Кропивницького чарівними скарбничками з побажаннями миру і здоров’я хоробрим українським воїнам, які боронять свою країну. Діти також передадуть їм через волонтерів різноманітні  різдвяні солодощі. Під час акції юні кропивничани, що отримали перемогу у номінації «Дитина року», лідери шкільного парламенту та діти, які підкорили спортивні вершини, досягли творчих успіхів отримають свої солодкі подарунки.

Не забула міська влада  і про дітей-сиріт,  які досягли повноліття. У поточному році вже придбано 5 однокімнатних квартир за державні кошти і міський голова, як представник влади, передасть новоселам  документи на право власності.

- Стала кращою цього річ і головна ялинка Кропивницького, - відзначила Анна Назарець. -  Якщо минулого року ми поновили хвою і ілюмінацію, то цього року прикрасили її новими іграшками. Тому запрошуємо всіх о 17.00 на центральну площу обласного центру.

На площі Героїв Майдану цього року працюватиме і резиденція Святого Миколая. Від 17.00 малеча матиме змогу розповісти віршик чи заспівати пісеньку та отримати солодкий подарунок. Одночасно  почнеться і святкова новорічна вистава «Казковий дивограй».

Рівно о 18.00 Святий Миколай і Снігуронька запросять запалити вогники зеленої красуні міського голову Андрія Райковича, голову обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка та секретаря міської ради Андрія Табалова.  А концертну програму розпочне зведений оркестр музичного коледжу та камерного оркестру «Концертіно» обласної філармонії з чудовою композицією «Лускунчик». А головними гостями  новорічної програми у Кропивницькому стануть вже  добрі друзі міста: молоді, колоритні і завзяті бандуристи – гурт «Шпилясті кобзарі».

Цього вечора на  малечу та їхніх батьків на центральній площі очікує святкова передноворічна торгівля, розіграш призів від Святого Миколая та безліч приємних солодких сюрпризів. Місцеві товаровиробники частуватимуть смаколиками, гарячими напоями, випічкою та смаженими ковбасками.

Святкові концерти на головній площі проходитимуть 22,23,24 та 25 грудня із 11.00 до 15.00  та 6 січня 2019 року від 12 до 14 години.

Усі новини