Житлові питання кропивничан і вимушених переселенців — у полі зору громадської комісії

Середа, 22 червня 2022 09:50

У вівторок, 21 червня, під головуванням керуючої справами виконавчого комітету Кропивницької міської ради Світлани Балакірєвої відбулося чергове засідання громадської комісії з житлових питань.

Комісія рекомендувала виконавчому комітету взяти двох учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб на квартирний облік. Відповідно до поданих заяв та документів, погодили взяття на облік для отримання тимчасового житла 36 родин вимушених переселенців з Луганської, Донецької Миколаївської, Херсонської та Харківської областей. Наші співгромадяни, рятуючись від російської агресії, знайшли прихисток у Кропивницькому. Більшості з цих сімей, у складі яких пенсіонери, особи з інвалідністю, неповнолітні діти, вже фактично немає куди повертатися після Перемоги, адже їхнє житло зруйнували російські ракети й снаряди.  

Предметом розгляду комісії стало також питання надання ордерів двом мешканцям гуртожитку на проспекті Університетському, 21, який за рішенням суду був переданий до комунальної власності. Частині мешканців, у зв’язку з судовими обмеженнями, відмовили в наданні ордерів або відтермінували їх видачу. 

Як зазначають у відділі обліку житла Кропивницької міської ради, мешканці гуртожитку, які проживають тут більше п’яти років на законних підставах, мають можливість отримати ордери та реалізувати своє право на приватизацію кімнат.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13