Заступник міського голови Олександр Мосін першим прозвітував про діяльність за 2016 рік

Вівторок, 17 січня 2017 18:28

Сьогодні, 17 січня, на прес-конференції у міській раді Кропивницького про результати роботи галузі житлово-комунального господарства за минулий рік прозвітував заступник міського голови Олександр Мосін.

- Найперше хочу наголосити на тому, що всі програми які були прийняті на сесії в кінці лютого і в кінці березня минулого року, всі об’єкти, від найбільшої вулиці до останнього ліхтаря, пройшли детальне обговорення на профільних депутатських комісіях і на виконкомі, - зазначив Олександр Мосін. - Також всі ці об’єкти пройшли детальні обстеження і витримали увесь регламент підготовчих кроків.

Заступник міського голови підкреслив, що минулого року в рамках виконання галузевих програм з питань ремонту доріг вдалося виконати значний обсяг робіт. Зокрема, на поточний ремонт було виділено 12,5 млн. грн., з них використано 10,8 млн. грн., а це - 68 вулиць. На капітальний ремонт вулиць в обласному центрі виділено — 14,6 млн.грн., з яких 6,7 млн. грн. було витрачено на ремонт 11 вулиць. На утримання та поточний ремонт 57 світлофорів з міського бюджету було виділено 1 млн. 420 тис.грн. і 2 млн. 356 тис. витрачено на облаштування 9 нових світлофорних об’єктів на перехрестя вулиць: Миколи Левитського (Колгоспної) — Варшавської, Київської - Валентини Терешкової, Степняка - Кравчинського –  Кільцева, Шевченка — Шульгиних, просп.Університетський — біля зупинки громадського транспорту «Проспект Інженерів», Кропивницького — Великої  Пермської, Студентський бульвар — вулиця Михайлівська, Короленка - Юрія Краснокутського (Куйбишева), вулиці Острівської з площею Богдана Хмельницького.

За інформацією Олександра Мосіна, на розмітку доріг у 2016 році загалом було виділено 1млн. 800 тис.грн. До початку травня розмітку було нанесено на магістральних вулицях : Велика Перспективна , Соборна, Пушкіна, Ушакова. У липні-серпні основні роботи по розмітці доріг виконувались біля навчальних закладів, а також після поточних ремонтів  на  магістральних дорогах та їх перехрестях.

- Ми знаємо про нарікання містян, які стосуються певних перехресть,- наголосив Олександр Мосін. - Тому головним управлінням житлово-комунального господарства було заплановано і виконано пілотний проект з нанесення по вулиці Космонавта Попова пластикової розмітки, термін експлуатації якої вшестеро довший за звичайну.

Також минулого року з метою зменшення дорожньо-транспортних пригод та травматизму пішоходів на дорогах Кропивницького було встановлено пристрої примусового зниження швидкості на найбільш небезпечних ділянках всього на суму 63,8 тис.грн.

 

Усі новини