Запровадження карантинних заходів у Кропивницькому зумовило втрати міського бюджету до 17 млн. грн

П'ятниця, 8 травня 2020 17:39

Сьогодні, 08 травня, у міській раді Кропивницького відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку. На розгляд членів комісії було винесено питання про перерозподіл видатків у межах загального обсягу бюджетних призначень по управлінню розвитку транспорту та зв’язку на 2020 рік та про виконання бюджету міста за перший квартал поточного року.

Жорсткі карантинні обмеження, відповідно до яких у громадському транспорті дозволено перевозити кількість пасажирів, яка не перевищує кількості місць для сидіння, призвели до збитковості у  діяльності КП “Електротранс”, відзначив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку  міської ради Віктор Житник.

- Управління розвитку транспорту і зв’язку, як головний розпорядник бюджетних коштів, який здійснює фінансування комунального підприємства, пропонує перерозподілити видатки загального фонду у межах загального обсягу бюджетних призначень на травень-червень 2020 року, а саме: зменшити видатки на компенсаційні виплати на пільговий проїзд окремим категоріям громадян і перенаправити 10,7 млн грн на утримання електротранспорту та 11,94 млн грн на утримання комунального автотранспорту, - поінформував Віктор Житник.

Відповідне рішення вже погодив виконавчий комітет міської ради, зауважень з боку фінансового управління не надходило, і члени депутатської комісії одноголосно підтримали таку пропозицію.

У той же час, за інформацією начальниці фінансового управління міської ради Любові Бочкової, за перший квартал 2020 року доходи бюджету міста склали 527,5 млн грн. А це означає, що через запровадження карантинних заходів за цей період міський бюджет вже недоотримав 17 мільйонів гривень.

Усі новини