Заклади охорони здоров’я у Кропивницькому готуються працювати в умовах запровадження карантину

Четвер, 12 березня 2020 17:10

Сьогодні, 12 березня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання оперативного штабу з реагування на ситуацію із розповсюдження гострої респіраторної хвороби під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

У роботі оперативного штабу взяли участь головні лікарі закладів охорони здоров’я обласного центру. На початку засідання Наталія Дзюба проінформувала учасників наради про роботу міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Заступник міського голови також звернула увагу медичних працівників на необхідність організації діяльності закладів в умовах введення карантину із 12 березня по 3 квітня.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук, у свою чергу,  ознайомила медичних працівників з оперативною інформацією про поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

За її словами, станом на ранок 11 березня 2020 року світі зареєстровано 119 132 випадків захворювання COVID-19, з них 4284 закінчились смертю. 55,2% захворюваних осіб вже одужали. За межами Китаю зафіксовано 38 176 випадків хвороби у 108 країнах світу.

Станом на ранок 11 березня в Україні зареєстровано один лабораторно підтверджений випадок COVID-19.

- У зв’язку із поширенням короновірусної інфекції в світі, громадянам України рекомендується тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом. Зокрема до Іспанії, північних регіонів Італії, Франції, В‘єтнаму, Республіки Корея, Японії, Ірану, - зазначила Оксана Макарук.

Усі новини