За позовом Кропивницької міської ради господарський суд прийняв рішення на користь мешканців гуртожитку

Вівторок, 10 серпня 2021 12:01

У п’ятницю, 06 серпня, господарський суд Кіровоградської області прийняв рішення, яким гуртожиток за адресою проспект Університетський, 21, що перебуває у власності ПП “Вагран”, передано до комунальної власності міста. Про це йшлося сьогодні, 10 серпня, на брифінгу у міській раді.

- Починаючи з 2016 року ми були в постійному діалозі з жителями гуртожитку. Позиція міського голови Андрія Райковича була й залишається принциповою — мешканці мають всі законні підстави приватизувати свої кімнати. Пройдено довгий шлях і от нарешті маємо позитивний результат. Господарський суд дослухався до наших аргументів і прийняв рішення на безкомпенсаційній основі передати будівлю до комунальної власності, - повідомила начальник юридичного управління Марина Смаглюк.

Дане рішення ще не набрало законної сили, у відповідача є місяць на подання апеляційної скарги. У випадку не подачі скарги або її відхилення судом вищої інстанції мешканці зможуть розпочинати процедуру приватизації. Відділ обліку житла виконає відповідну перевірку, підготує всі необхідні документи для того, аби люди нарешті реалізували своє право мати власне житло.

Усі новини