За добу у Кропивницькому випало опадів вдвічі більше за середньомісячний показник

Вівторок, 15 жовтня 2024 15:48

Упродовж двох днів, 12-13 жовтня, на території Кропивницького, у зв’язку із переміщенням активного холодного фронту з заходу, спостерігалися складні погодні умови: пройшов зливовий дощ, який супроводжувався грозами.

- За добу в обласному центрі випало 69,4 мм опадів, що вдвічі більше за середньомісячний показник. – відзначив під час апаратної наради сьогодні, 15 жовтня, заступник міського голови Олександр Мосін. - Небезпечному метеорологічному явищу надано І рівень небезпечності — жовтий.

Інформацію про негоду було завчасно доведено через КП «Аварійно-диспетчерська служба» до суб'єктів господарської діяльності, установ та організацій міста для реагування та вжиття необхідних заходів.

 Працівники житлово-експлуатаційних організацій здійснювався обходи і обстеження  об'єктів управління на закріплених територіях.

КП «Універсал-2005» залучило спеціальну техніку з плужно-щитовими механізмами для очищення решіток дощоприймачів системи зливової каналізації.

У період з 12 по 13 жовтня під час негоди працівники КП«Універсал-2005» виконували роботи з прибирання сміття та листя на зливосточних решітках по місту. Проте значна кількість опадів обумовила підтоплення деяких мікрорайонів – найбільше Ковалівки.

- Це насправді була небезпечна ситуація, оскільки пропускна спроможність систем зливової каналізації у дев’яти місцях на території Кропивницького була меншою, ніж кількість опадів, - відзначив директор підприємства Віктор Панішко. – Маючи попередження від синоптиків, ми ретельно перевірили усі зливосточні решітки і колодязі.

13 та 14 жовтня працівники і комунальна техніка виконували роботи з механізованого розмітання та прибирання дощових наносів на вулицях Велика Перспективна, Шевченка, Преображенська, Гоголя, Соборна, Вокзальна, Архангельська, Покровська, Миколи Смоленчука, Кавалерійська,. Ельворті, Миколи Левитського, Варшавська Київська, Руслана Слободянюка, Левка Лук’яненка, Богдана Хмельницького.

Олександр Мосін подякував від всієї громади працівникам територіальних підрозділів ДСНС. Які активно долучилися до ліквідації наслідків небезпечного метеорологічного явища, допомагали з буксируванням легкових автомобілів з підтоплених ділянок автодороги та очищенні решіток дощоприймачів.

Паралельно працівники КП «Благоустрій» виконували роботи зі збирання аварійного гілля по вулиці Соборній, прибирання повалених інсталяцій у сквері «Першого Єлисаветградского трамвая».

Фахівці КП «Міськсвітло» здійснили розчистку електромереж міста від гілок та накидів. Особливо складана ситуація була по вулиці Джерельній. А по вулиці Євгена Тельнова і Незалежності довелося також натягувати провисаючу повітряну лінію та перенатяг нових дротів, заміну рубильників, контакторів, тримачів запобіжників в виконавчих пунктах.

Олександр Мосін поставив перед комунальними службами міста оперативно провести обстеження дорожно-шляхової мережі, житлового фонду та об’єктів соціальної інфраструктури міста. Виявлені в результаті стихії пошкодження мають бути ліквідовані найближчим часом.

Усі новини