З нагоди відзначення Дня Європи кропивничан запрошують приєднатися до онлайн марафону

П'ятниця, 14 травня 2021 15:52

Від 2003 року кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи.

Цьогоріч День Європи в Україні припадає на 15 травня. Це свято – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах. Напередодні по всій території країни біля адміністративних будівель, вздовж вулиць і навіть біля приватних будівель підіймається Державний Прапор України та Прапор Європейського Союзу.

Святкування супроводжуються концертами, вистави, виставками та іншими заходами. Однак пандемія та карантинні обмеження вносять свої корективи і вже другий рік поспіль День Європи відзначається без масових заходів, фестивалів та концертів, а лише в режимі онлайн.

Тому запрошуємо усіх охочих долучитися до онлайн-марафону #миEUКраїна, розмістивши на своїх сторінках в соціальних мережах історії з власного життя про втілення шести базових цінностей ЄС.

Шість базових цінностей ЄС зафіксовані в ст. 2 Договору про Європейський Союз: "Союз заснований на цінностях поваги людської гідності, свободи, демократії, рівності, правової держави і дотримання прав людини, включаючи права осіб, що належать до меншин. Ці цінності є спільними для держав-членів в рамках суспільства, що характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю і рівністю жінок і чоловіків".

Онлайн-марафон до Дня Європи в Україні #миEUКраїна проходить в межах урядової інформаційної кампанії EUКраїна, метою якої є підвищити обізнаність українців про переваги інтеграції нашої держави до Європейського Союзу та продемонструвати втілення базових цінностей ЄС на прикладах щоденного життя українців.

Більше про кампанію EUКраїна та про євроінтеграцію загалом можна дізнатися за посиланням: https://association4u.in.ua/

Усі новини