Юних кропивничан і дітей переселенців запрошують у клуб робототехніки

П'ятниця, 29 квітня 2022 13:40

Сконструювати робота власними руками? Це цілком реально! У Кропивницькому це можна зробити безплатно у клубі робототехніки, що діє при науковій бібліотеці імені Чижевського. Долучитися до моделювання роботів запрошують усіх юних кропивничан і дітей вимушених переселенців, які приїхали до нашого міста.

У розпорядженні учасників два навчальні набори LEGO BOOST та Mindstorms EV3, які допомагають їм опановувати основи робототехніки, програмування, інженерії та 3D-моделювання. У складі кожного з наборів є понад 800 деталей та інструкція, додаються також двигун, програмований блок, комбінований датчик кольору і відстані. З одного комплекту можна зібрати до п’яти моделей програмованих іграшок з різноманітними можливостями та функціями.

Під час занять дослідники не тільки занурюються у світ конструювання, а й знайомляться з базовими навичками програмування, за допомогою яких роботів навчають розмовляти, рухатися у кімнаті в різних напрямках, виявляти та обходити перешкоди, розрізняти кольори, бачити предмети, носити різні аксесуари, кидати дротики та інше. Готову іграшку програмують за допомогою спеціальних додатків для iOS і Android, які встановлюються на смартфон чи планшет.

- Заняття у клубі майже відразу перетворилися на захоплююче сімейне дозвілля. Виявляється, що складання та програмування інтерактивних іграшок цікаво і дітям, і їхнім батькам. На конструювання однієї моделі потрібен досить тривалий час та злагоджена командна робота, що позитивно впливає на стосунки між різними поколіннями. Віднедавна до наших занять приєдналися нові учасники – люди, які були змушені виїхати з районів бойових дій. Для людей, які пережили жахіття війни, такі заняття є ще й психологічним розвантаженням. Кропіткий процес створення рухливих іграшок допомагає їм відволікатися від тяжких думок. Опанування нових технологій, спроби кодування та спілкування у клубі навчають учасників ухвалювати нестандартні рішення, сприяють пошуку нової роботи для дорослих. А дітей стимулюють здобувати нові знання, які впливають на визначення майбутньої професії, - розповіла провідна бібліотекарка Інтернет-Центру бібліотеки Світлана Волкова.

Клуб робототехніки не тільки об’єднує поціновувачів новітніх технологій, досліджень і пригод, він став місцем навчання й спілкування, де створюється атмосфера затишку й душевного тепла. Запрошуємо всіх охочих на заняття клубу!

Звертайтеся до Інтернет-Центру бібліотеки Чижевського щодня з 10:00 за адресою: вулиця Велика Перспективна, 24.

Усі новини