Юні співаки і музиканти з берегів Інгулу стали лауреатами інтерактивного пісенного конкурсу «Дунаю мій»

Середа, 20 травня 2020 10:09

Наприкінці минулого року Кропивницька музична школа №2 ім. Ю.С. Мейтуса отримала запрошення до участі у Всеукраїнському інтерактивному пісенному конкурсі «Дунаю мій», який проходив у березні-квітні 2020 року. Як повідомила директорка музичної школи Валентина Ревенко, умовами конкурсу передбачалося не тільки виконання запропонованого пісенного матеріалу зі збірки пісень про Дунай, але і створення нових творів, аранжування пісень для різного роду оркестрів, ансамблів та хорів.

- Творча робота повністю захопила креативних викладачів нашої школи. Богдан Максименко на основі двох пісень про Дунай написав Марш для духового оркестру «Сурми Єлисавета», Вікторія Шелабокова зробила аранжування для хору молодших класів пісні «Дай, Боже!», а керівники інструментального ансамблю «Гармонія» створили інструментальну п’есу на тему української народної пісні «Гагілочка», - поділилася враженнями від підготовки до конкурсу Валентина Ревенко. - Вивчені твори записали на відео та чекали на вердикт поважного журі.

Робота майже ста учнів та викладачів музичної школи №2 була гідно оцінена.  У творчому змаганні з великою кількістю яскравих представників мистецької освіти України лауреатами І ступеня стали:

Зразковий хор молодших класів «Веселка» - керівник Вікторія Шелабокова, концертмейстер Ганна Полтавчук;

Зразковий духовий оркестр «Сурми Єлисавета» - керівник Богдан Максименко;

Найменша учасниця конкурсу: 6-річна Вікторія Макаренко - клас співу Антонової С.П., концертмейстер Спірідонова І. В.

Лауреатами ІІ ступеня названі:

Вероніка Габелко, викладач Корсунова-Трибіненко Н. В., концертмейстер Спірідонова І. В.;

Інструментальний ансамбль "ГАРМОНІЯ"- керівники Ніколенко Л.І.та Скачкова Г. І., концертмейстер Спірідонова І.В.;

Володарем спеціальної премії став юний співак Тимофій Титаренко, а дипломантами названі Ірина Трегубенко та Яніна Степаненко.

- Звичайно, ми мріяли показати свою майстерність на Гала–концерті у Києві і це обов’язково відбудеться трохи пізніше, - зазначила директорка музичної школи №2 ім.Ю.С.Мейтуса. - Наш величний Дунай - уособлення Європейського природного багатства і краси, оспіваний українськими дітьми, знайде своє місце в оновленому репертуарі, буде жити не тільки в пам’яті минулих поколінь, але і сучасної молоді.

Символічно, що саме в Міжнародний день Європи до Кропивницького надійшли подарунки від оргкомітету Всеукраїнського пісенного фестивалю «Дунаю мій»: кубки, браслети, бандани, поетичні збірки, ілюстроване видання «Дунаю мій» і, звичайно, Дипломи та відзнаки.

Валентини Ревенко висловила щирі сподівання, що вже  на осінь відбудеться великий концерт-презентація робіт лауреатів Всеукраїнського пісенного фестивалю «Дунаю мій».

Усі новини