Юні кропивничанки полонили своїм талантом серця учасників фестивалю «Іверія – Діамант» в Грузії

Середа, 21 листопада 2018 10:00

Троє дівчат, вихованців  «Народної академії творчості інвалідів» під орудою голови організації Ельміри Небесної успішно виступили на І Міжнародному інклюзивному фестивалі – конкурсі пісні, танцю та мистецтва «Іверія – Діамант», який проходив у Тбілісі із 6 по 12 листопада.

- Я давно мріяли про участь дітей з Кропивницького у такому фестивалі, тому ми із задоволенням прийняли запрошення від Грузії на участь у «Іверія – Діамант», - відзначила під час прес-конференції у міській раді Ельміра Небесна. – Приємно, що наші дівчата не розгубилися серед майже 600 учасників фестивалю, а змогли донести глядачам всю красу української пісні. Тепер ми маємо ще одну мрію – провести такий фестиваль у Кропивницькому.

Кропивничанки привезли до рідного міста повний комплект нагород: Влада Умрихіна зайняла друге місце, Софія Михайленко отримала диплом за третє місце, Амелія Небесна відзначена спеціальним призом «Принцеса «Іверія – Діамант», а Гран – прі конкурсу отримали унікальні килими ручної роботи від Марини Бабаєвої.

Дівчата щиро подякували усім, хто долучився до організації їхньої поїздки у Грузію – це і міський голова Кропивницького Андрій Райкович, і народний депутат України Костянтин Яриніч, і депутати Северинівської сільської ради. Окрема подяка прозвучала на адресу керівника кропивницького ДЮЦу Ганни Суркової і справжнього майстра ужиткового мистецтва Олександри Пренко.

Усі новини