«Ятранське коло» та «Його величність Натюрморт»: Кропивницький – фестивальне місто!

Вівторок, 8 лютого 2022 13:55

Не зважаючи на те, що 2021 рік був складним для діяльності закладів культури через карантинні обмеження, концертна діяльність творчих колективів Кропивницького поповнила місцевий бюджет майже на 65 тисяч гривень, замість запланованих 5 тисяч. Про це повідомила начальниця управління культури і туризму Кропивницької міської ради Анна Назарець під час свого звіту за результатами виконання бюджетних програм 2021 року сьогодні, 08 лютого.

За словами Анни Назарець, загалом торік на реалізацію восьми бюджетних програм, розроблених управлінням культури і туризму, було витрачено майже 87 мільйонів гривень бюджетних коштів.

- Хоча закладам культури і туризму довелося працювати у складних умовах пандемії, нам вдалося забезпечити збереження мережі закладів культури, вільний розвиток культурно-мистецьких процесів, доступність усіх видів культурних послуг і культурної діяльності для кожного кропивничанина, створення сприятливих умов для гармонійного та різнобічного розвитку дітей, молоді, задоволення їхніх потреб у добровільному виборі виду діяльності, активної участі у творчій, культурологічній, туристичній діяльності. Працівники галузі культури підготували і провели загальноміські культурно-мистецькі заходи, конкурси, фестивалі, майстер-класи, концерти тощо. Зокрема, у минулому році , крім інших заходів, започаткували два нові всеукраїнські фестивалі: народної хореографії «Ятранське коло» та «Його величність Натюрморт», - повідомила Анна Назарець.

Загалом торік творчі колективи Кропивницького провели 85 заходів, на яких побували майже 31 тисяча кропивничан, понад 45 тисяч містян відвідали бібліотеки, культурні потреби жителів міста задовольняли міський професійний духовий оркестр, муніципальний жіночий хор «Сріблясті голоси», ансамбль народної музики «Степограй», народний хор «Ветеран», народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Горлиця», театр малих форм «Муніципальний Театр Сатири» та Туристично-інформаційний центр.

Підтримувало управління культури Кропивницької міської ради торік і місцеве книговидання. Зокрема, видали книги шести авторів: К. Поліщук «Дівчина, яка літала на місяць», Д. Литвинюк «Пригоди Ховрашка та Їжачка», фотоальбом  «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох», літературно-художнє видання О. Застеби «Жовті листочки», альбом-розмальовку «Гайда до Кропивницького», яка незабаром з’явиться в торгівельній мережі, та додатковий друк книги «Поема про місто».

Серед пріоритетів діяльності галузі культури Кропивницької міської ради на 2022 рік — ремонт “Мюзик-холу” у приміщенні “Прозорого офісу” та придбання сучасного обладнання, відкриття Туристично-інформаційного центру, який дозволить активніше розвивати туризм у Кропивницькому.

Усі новини