Якщо ефективно об'єднати зусилля - виграє кожна територія і вся Україна: Андрій Райкович.

Вівторок, 30 червня 2020 14:42

Про важливість поєднання пріоритетів центральної влади з пріоритетами територій сьогодні, 30 червня, під час брифінгу зазначив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Минулої п'ятниці в Києві шість міських голів презентували створення нової політичної сили - партії “Пропозиція”. У цій команді є і Андрій Райкович. Саме тому сьогодні, під час спілкування з журналістами, очільник міста висловив бачення стосовно свого кроку і подальших дій в становленні політичної сили в контексті  міста.

- Це не партія мерів, не партія одного лідера. Політсила створена шістьма самодостатніми особистостями, які чудово розуміють проблеми свого краю і відстоюватимуть інтереси громад на місцях.  Ми готові до активної діяльності, щоб і в центрі, а головне на місцях, в громадах вона стала відомою і вагомою, - наголосив Андрій Райкович. - Хочу наголосити, що ми не опозиція! Наша головна мета — це пошук, запрошення до взаємодії, до управління територіями професійних, компетентних, досвідчених, енергійних людей.

Андрій Райкович наголосив, в команду шукають людей з чистим, професійним бажанням служити громаді, розвивати місто чи територію, де живуть. Адже в своїх програмних документах будуть відстоювати зміцнення ролі місцевого самоврядування як фундаментальної гілки влади.

- В жодному разі ми не будемо протистояти центральній владі. Навпаки - тільки співпраця, тільки діалог, тільки взаєморозуміння, - акцентував міський голова. - Ми не замахнулися на необмежену владу. Ні! Держава - понад усе! Я по життю державник, я звик будувати, а не рушити. Місцеве самоврядування — це щоденна рутинна робота: дороги, теплі школи і садочки, світлі вулиці, комфортний транспорт, якісна медицина - безпека містян. І десятки інших важливих для людей питань. Якщо ми зуміємо конструктивно поєднати центральні пріоритети з пріоритетами територій, якщо ефективно об'єднати зусилля - виграє і Мала Виска, і Кропивницький, і Чернівці, і вся Україна.

Усі новини