Як у Кропивницькому правильно утилізувати новорічні ялинки: містян закликають підтримати екологічну акцію

Четвер, 22 грудня 2022 15:20

По завершенні Рріздвяно-Новорічних свят не варто викидати ялинки у контейнери для сміття.  З таким закликом звертаються до кропивничан комунальні служби обласного центру.

Компанія «Екостайл» спільно з головним управлінням ЖКГ Кропивницької міської ради та комунальними підприємствами міста дають старт екологічному проєкту «Збір і утилізація новорічних ялинок». Відтак кропивничан просять залишати новорічні деревця на всіх контейнерних майданчиках міста у період із 15 по 30 січня.

- Цього року ми маємо на меті розробити ефективніший механізм збору використаних новорічних дерев. Тому, для початку, компанія розробила для містян інтерактивну мапу місць збору ялинок. Поки що такими локаціями залишаються контейнерні майданчики. Аби уникнути появи в Кропивницькому після свят стихійних ялинкових звалищ просимо містян приносити свої деревця саме з 15 по 30 січня. Комунальні служби зберуть їх та відвезуть на утилізацію, – звернулася до кропивничан директорка «Екостайлу» Олена Домбровська. – Одночасно, є велике прохання  не вкидати ялинки у контейнери для сміття.

Очільниця компанії з вивезення та захоронення побутових відходів висловила також сподівання, що мешканці Кропивницького підтримають міську екологічну  ініціативу. Ялинки та сосни належать до «зелених відходів» і підлягають утилізації. Змішування їх з твердими побутовими відходами не просто викликає незручності  у роботі працівників «Екостайлу», а й може спричинити пожежі на полігоні.

Підтримка акції означає, що кропивничанам після свят потрібно просто очистити деревця від декорацій і у визначені дні залишити їх поруч із контейнерними майданчиками. Звідти ялинки відвезуть на сміттєвий полігон, де перероблянь на щепу.

До мешканців приватного сектору у «Екостайл» є додаткове прохання:  попередньо подрібнити ялинки та сосни та спакувати їх у міцні мішки.

З інтерактивною мапою збору ялинок можна ознайомитися за посиланням  https://ecostyle.in.ua/maps/#types_12

Усі новини