Як роботодавці Кропивницького дотримуються норм законодавства про працю: результати онлайн-опитувань

Середа, 2 вересня 2020 16:50

Упродовж серпня поточного року відділ з питань праці міської ради Кропивницького проводив опитування мешканців обласного центру. Кропивничанам пропонувалося дати відповідь на одне питання: “Чи отримуєте Ви заробітну плату на рівні не нижчому, ніж встановлено державою (не менше встановленої мінімальної заробітної плати)?”

На жаль, містяни виявили невисоку активність в рамках налагодження соціального діалогу місцевої влади із громадськістю міста. Участь в опитуванні взяли тільки двоє кропивничан, один з яких, зазначивши, що отримує заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімального розміру, не виявив бажання вказати назву підприємства чи установи.

У той же час, за результатами онлайн-опитування “Чи офіційно Ви працевлаштовані?”, яке проводиться протягом 2020 року на сторінці відділу з питань праці, встановлено, що станом на 01 вересня із 76 опитуваних: 12  зазначили “Ні”, що становить 15,8%, а 64 особи дали відповідь “Так”, а це — 84,2%. Тобто, можна зазначити, що більшість роботодавців у Кропивницькому усвідомлюють відповідальність за порушення трудового законодавства та намагаються бути законослухняними.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13