Вячеслав Гурський: всі бюджетні програми 2021 року в молодіжній і спортивній сферах Кропивницького виконані

Вівторок, 8 лютого 2022 15:36

Сьогодні, 08 лютого, публічний звіт за результатами виконання бюджетних програм у 2021 році представив громадськості  начальник управління молоді та спорту Вячеслав Гурський.

- Виконання фінансових повноважень управління в 2021 році здійснювалось за 16 бюджетними програмами, - повідомив очільник управління. - Загальна річна сума затверджених видатків — 51,80 мільйона гривень, з них освоєно 51,38 мільйона гривень (99,2 %). 

За рахунок коштів загального і спеціального фондів міського бюджету забезпечено виконання основних напрямів діяльності управління молоді та спорту за кожною програмою.

Вячеслав Гурський вичерпно охарактеризував спортивну інфраструктуру міста. Так, у Кропивницькому діють шість дитячо-юнацьких спортивних шкіл, дві спеціалізовані дитячо-юнацькі спортшколи олімпійського резерву, школа вищої спортивної майстерності та дитячо-юнацька футбольна школа Академія футбольного клубу «Зірка». Заклади відвідують майже чотири  тисячі юних кропивничан.

У безпосередньому підпорядкуванні міської ради перебувають 4 дитячо-юнацькі спортивні школи, в яких займається 2 081 дитина. З ними працюють 204 тренери-викладачі із яких 41 тренер має вищу тренерську категорію, 13 — Заслужені тренери України.

У місті функціонують 11 футбольних полів, 2 стадіони, 72 спортивні зали, 95 приміщень для занять фізкультурно-оздоровчою роботою, 3 криті плавальні басейни, льодова ковзанка, 369 спортивних майданчиків.

У 2021 році в Кропивницькому реалізовано чотири проєкти Громадського бюджету та облаштовано дві спортивні локації в рамках реалізації соціального проєкту «Активні парки–локації здорової України».

Значна увага приділяється утриманню та матеріально-технічному забезпеченню спортивних закладів. Зокрема, за кошти міського бюджету завершено капітальний ремонт адміністративного приміщення КДЮСШ № 2, виконано коригування ПКД реконструкції стадіону «Юність», для потреб міських  КДЮСШ придбано комплекти спортивного інвентарю.

Послідовна робота дає вагомий результат: протягом 2021 року в ДЮСШ міста підготовлено двох майстрів спорту міжнародного класу, 14 майстрів спорту, 77 кандидатів у майстри спорту та 88 спортсменів-першорозрядників. 134 учні ДЮСШ є членами збірних команд України або кандидатами до збірних з різних видів спорту. Серед здобутків юних кропивницьких спортсменів “срібло” на Паралімпійських іграх, 30 медалей на чемпіонатах світу, 11 медалей на чемпіонатах Європи, 7 золотих нагород на Кубках України. Вони 33 рази здобували чемпіонські титули, вибороли 512 нагород різного ґатунку на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

Міська влада всіляко підтримує спортивно обдаровану молодь та їхніх наставників. Протягом лише минулого року їм виплачено 150,0 тис. грн. щорічної стипендії та заохочення.

Не оминає міська влада увагою й напрямок реалізації молодіжних ініціатив та програми підтримки сімей.

- Обсяг запланованого фінансування програми «Молодь» у 2021 році склав 123,5 тис. грн. Основні пріоритети: організація та проведення освітньо-виховних, культурологічних і національно-патріотичних заходів для молоді. Студентам закладів фахової передвищої та вищої освіти призначено та виплачено шість іменних стипендій міського голови на загальну  суму 45 тис. грн. З метою відзначення вагомих досягнень молоді в різних сферах суспільного  життя  вручено відзнаки «Молода людина року» у восьми номінаціях, - повідомив  Вячеслав Гурський.

Обсяг запланованого фінансування міської програми підтримки сімей у 2021 році склав 1491,3 тис. грн. Влітку 30 дітей з інвалідністю разом з батьками за кошти міського бюджету отримали путівки до інклюзивної школи в Херсонській області. До початку нового навчального року першокласникам з багатодітних сімей вручили портфелі зі шкільним приладдям, а до Дня Святого Миколая та новорічних свят — солодкі подарунки.

Фінансування міської програми відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій, в тому числі вихованців комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім», минулого року склало 1450,7 тис. грн. До реалізації міської цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залучили 3220,869 тис. грн.

Станом на 01 січня 2022 року в комунальному закладі “Дитячий будинок “Наш дім” Кропивницької міської ради ” виховується 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В 2021 році в корпусі № 2 виконано поточний ремонт приміщення на загальну суму 309,0 тис. грн. За кошти міського бюджету придбано дитячий одяг, канцелярські, гігієнічні та господарські товари. За рахунок власних надходжень придбали систему для очищення води, сезонний одяг та взуття для дітей, господарчі товари, антисептичні засоби, тенісний стіл.

Пріоритетними напрямками роботи управління у 2022 році Вячеслав Гурський вбачає збереження та покращення наявної матеріально-технічної бази, заохочення кращих спортсменів і тренерів міста, забезпечення виплати грошової винагороди переможцям й призерам змагань, всебічна підтримка молодіжних ініціатив, збільшення розміру іменної стипендії міського голови для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти,                виконання ремонтів приміщень дитячо-юнацьких клубів, збільшення охоплення дітей з інвалідністю послугами з оздоровлення та відпочинку.

Усі новини